Разочароващи продукти за 2014 година

by - януари 13, 2015


Здравейте! Обичам да ви показвам продукти които обичам да използвам и такива които харесвам. За съжаление не всички продукти които купувам ми допадат. Някои са просто ок - бих ги ползвала само за да оправдая покупката им, но не бих ги купила никога отново. А има и такива които са пълно разочарование. Днес ще си говорим за последните.
Преди да ви ги покажа ще спомена на бързичко, че сме различни хора и харесваме различни неща. Това, че аз не харесвам даден продукт и той не работи за мен, не означава че не може да работи за вас.


Balea Trend It Up
Представлява спрей който на коса ефект като след плаж. Уж съдържа съставки, които да хидратират косата. Опитах да го използвам няколко пъти, но винаги след употребата му усещах косата си много суха, а крайният резултат не беше никак задоволителен.
Benefit Benetint
Имам този мини размер на популярният стейн на Benefit от техен комплект (ревю за комплекта може да прочетете тук). Стейна може да се използва като руж, за да придаде лека естествена руменина на бузите и върху устните, за да им даде мъничко цвят. Освен инструкциите върху опаковката, изгледах много видеа в които показват как да се използва Benetint. Но по никакъв начин не успях да го накарам да работи за мен. Не се забелязва върху скулите като руж, все едно не съм сложила нищо. На устните придава съвсем мъничко цвят, но толкова малко, че само аз го забелязвам. Да не говорим, че мъничкото цвят хич не се задържа върху устните дълго.
Regal Крем за ръце с козе мляко
Обичам да опитвам продукти на различни български марки, но този продукт не е от сполучливите. Предназначен е за сухи и груби ръце. Обещава да възстанови кожата след работа с химикали, като това му обещание доста ме изуми. При нанасяне се усеща едновременно мазен и много сух. Не прави нищо - нито подхранва, нито омекотява. Дори и като лосион за тяло не бих го използвала. Изхвърлям го директно.
Bilka Rosa Damascena околоочен крем
Този околоочен крем съм виждала в много постове с любими продукти на колежки блогърки, но на мен не ми харесва. Получих го от някое от изданията на Pinks кутиите. Обещава да изсветли тъмните кръгове около очите и да изглади бръчките. Формулата му е обогатена с 36% органик розова вода с български произход. Има съвсем лек и едва доловим аромат на рози. Текстурата му е лека и гелообразна. Обикновено околоочните кремове идват в разфасовки от 15мл. Този е 25мл. Използвала съм повече от половината количество в тубичката. Кожата около очите ми не е много суха, но усещам че имам нужда от някакъв лек хидратиращ крем. Когато нанасям Bilka Rosa Damascena, все едно нанасям вода - никаква хидратация и  подхранване на кожата.
Victoria Beauty Quick Dry 60 Seconds Gloss & protect
Бях в малко козметично магазинче и се нуждаех от продукт за бързо съхнене на лака. От малкото предлагани не бях пробвала единствено този и реших да му дам шанс. Огромна грешка! При нанасяне прилича повече на олио за кожички отколкото на топ лак. Оставя един мазен филм който вместо да ускори изсъхването на лака го забавя. Опитах се да го използвам два пъти и се отказах. Часове след нанасянето му, лака още не е изсъхнал.
Biotrade Hydro Mask дълбоко хидратираща маска за лице
Купих тази маска, защото се препоръчваше след употреба на Ексфолиращият тоник на същата марка. Нанася се като крем вечер и не се отмива. Ексфолиращият тоник не изсушава силно кожата ми и дори обикновен крем и помага да се възстанови. След употребата на Hydro Mask не усещам кожата си по-хидратирана в сравнение с обикновен крем. Подходяща е за всеки тип кожа. Сутрин винаги се будя със силно омазнена кожа, което не е нормално за мен дори и през лятото. Освен това помпичката се развали само след няколко ползвания.
Essence Longlasting lipstick 06 Barely There!
Забелязала съм, че при някои дълготрайни продукти за устни по-светлите нюанси за разлика от тъмните и ярки цветове, не са толкова трайни. Изчела съм доста положителни ревюта за тази серия червила на Essence и имах големи очаквания към него. За съжаление червилото не е никак трайно - 1-2 часа след нанасяне изчезват безследно от устните.
Manhattan High Shine 35T гланц за устни
Разкошен прасковен цвят с много брокатени частици. Първоначално беше много комфортен за носене, но след малко повече от месец употреба започна да изсушава устните и да оставя бели следи в ъгълчетата на устните.
Lancome Hypnose Drama спирала
Най-несполучливата ми покупка за 2014 година, която не е никак евтина. Формулата на спиралата почти до края беше прекалено мокра. Именно формулата и според мен е причината да утежнява миглите и те да губят извивката направена с миглоизвивачка преди използването и. Слепва миглите ми ужасно и се рони и размазва няколко часа след нанасяне. Най-ужасната спирала, която съм използвала до сега!

Това бяха продуктите, които ме разочароваха през 2014 година. Надявам се 2015 да попадна на по-малко лоши продукти.

Edit:
Малко след като публикувах поста се сетих, че забравих да включа още един продукт. Балсамът за коса на All Nature с липов цвят. Не прави нищо за моята коса. 

P.S.
Ако след тази публикация ви се иска да прочетете и нещо положително, може да хвърлите един поглед на любимите ми продукти за 2014 - част 1 и част 2.






Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

15 коментара

  1. Спомням си, че и от ексфолиращия тоник бе останала разочарована. Аз никакъв ефект не видях. Веднъж, може би, когато бе ден след посещение на козметик, тоест лицето ми бе максимално чисто. Просто за хора с дълбоки пори не работи и това е :) Формулата на Ланкомските спирали е наистина водниста. Star e добра тяхна спирала, като ефект, а много искам да пробвам и последната им. Обаче при всяка една тяхна спирала съм го имала проблема с туша. На YSL са по-наситени от към туш и сяшка от високия клас техни ми се ще да пробвам повече ;)
    За тази серия на Есенс честно да ти кажа, забелязах как Лияна, като ползва червилото си от тази серия, ярко, та то бе избледняло на следващия кадър и е възможно да не изпълняват условието трайни. Пък и доста блогъри се оплакаха от нетрайност. Факт е, че винаги има разлика от цвят до цвят ;)
    Много ми харесва идеята на поста ;)) Доста хора направиха и такива равносметки за продуктите през годината и ги чета и гледам със същото удоволствие, както сериите с любими продукти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не бих казала че съм разочарована от Ексфолиращия тоник, но не е продукт който бих купила отново защото не забелязвам кой знае какъв ефект от ползването му. Бих опитала Pixi Glow tonic. Наскоро пак четох положително ревю за него и го искам още повече :)

      Изтриване
  2. Спрея на Балеа няма как да ти подхрани косата. Не знам какви съставки има, но с големи букви пише salz, което е сол и ефекта на солта няма как да не е изсушаващ. Ефекта след плаж е доста по-различен от "подхранена коса".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди, не знам дали имаш този спрей вкъщи, но отзад на етикета с нормален шрифт пише, че в спрея има състави, които да подхранят косата. Освен да чета какво пише отред, хвърлям и един поглед на обещанията какво ще трябва да направи продукта за мен :)

      Изтриване
    2. Да бе имам го и не ми е някакъв любим, ама според мен е нормален продукт, който върши някаква работа за лек плажен ефект..

      Изтриване
  3. Значи да не съжалявам, че изпуснах възможността да тествам околоочния на Билка :) Хубав пост с не много разочарования, което е добре :)

    ОтговорИзтриване
  4. Както каза и Теди, ефект "плажна" коса е леко вълниста, с матова текстура (без блясък) и стърчаща коса. Получавала съм такъв спрей (от друга марка) с Glossybox и не мога да си обясня защо някой би си купил такова нещо. Това е по-скоро стилизиращ продукт, отколкото подхранващ. Това, което пише отзад за подхранването, на български ли е или в оригиналния етикет? Защото понякога в превода има свободни съчинения.

    BeneTint и за мен не е нищо особено. Дава интересен, естествен ефект, но при нанасяне трябва да внимавам много, защото е течен и се врязва по фините линии на устните.

    Жалко, че си се разочаровала от Ланкомската спирала. Аз се мъча от известно време с Grandiose и не мога да я харесам още.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изключих за врязването на устните на Benetint. Благодаря че ме подсети :)

      Изтриване
  5. Снощи си взех шампоана с липов цвят....дано не е зле, че уж го хвалиха заедно с този с арган. Аз главно заради аромата го взех де.... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм ползвала шампоаните им, но със сигурност не бих си взела друг техен балсам. От други блогове съм чела положителни мнения за душ геловете им.

      Изтриване
  6. Страхотен пост, беше ми супер интересен :) спрея на балеа на мен нито ми подхранва косата, нито виждам морския ефект... И за мен е гомямо разочарование, защото по принцип си харесвам косата след морето, но ефкета от този спрей при мен никакъв го няма...

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна публикация!
    Много му се чудих на Benefit Benetint, радвам се, че не го взех :)
    Околоочният на Билка и при мен няма някакъв страхотен ефект, но ми се струва, че успокоява зоната в сутрините, когато се събудя с леко подпухнали очи.

    ОтговорИзтриване
  8. Аз съм от доволните от гела за очи на Билка, дори сега в студеното време клепачите ми не са изпръхнали и сухи, много жалко, че не ти помага. А за червилото на Есънс много се изненадах, в момента пиша ревю за друг от нюансите и съм влюбена в него. Сигурно ти писна от подобни коментари, в които хората да оправдават продуктите от поста ти :Р

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, не, знам,че продуктите работят по-различен начин за всеки и това което харесвам аз може да не се хареса от всеки и обратното :)
      А за червилата на Есенс и аз самата казах, че е възможно по-тъмните или по-ярки нюанси да имат по-добра трайност отколкото моят светъл кафяв нюанс.

      Изтриване