Ревю: Avene Cleanance маска за лице

by - декември 12, 2014


Здравейте! Много обичам маските за лице, но напоследък все не ми остава време, за да си направя една мини СПА процедура у дома. Обикновено това включва ескфолиант и две маски за лице (една почистваща и една хидратираща). Но както вече ви споменах, нямам много свободно време тези дни (не съм особено редовна и в блога) и разчитам на бърза почистваща маска. През последните 2-3 седмици използвам Avene Cleanance MASK. Трябват и точно 5 минути, за да свърши чудесата си.



Количество: 50мл
Цена: около 25лв
Годност след отваряне: 12 месеца
Състав:

Консистенцията на маската е много кремообразна. При нанасянето и може да усетят ексфолиращите частици. Ароматът и много ми напомня този на добре познатият на всички ни Крем Здраве, но малко по-парфюмен.
В състава на Avene Cleanace са включени AHA-BHA (Алфа и Бета Хидрокси киселини), които заедно с ексфолиращите частици почистват порите. Съставката Monilarium регулира производството на себум, а каолинът матира кожата. Характерно за състава на продуктите на Avene е наличието на термална вода като една първите съставки в продуктите им, която да успокои кожата.
След като времето за действие на маската изтече, тя не трябва веднага да се измие веднага, а с влажни ръце да се втрие и масажира в кожата. По този начин кожата се ексфолира допълнително. След това измивам както обикновено.
След използването и усещам кожата си чиста. Маската не оставя следи или филм върху кожата. Чудесна е за дните, в които усещам порите си запушени.
Моята кожа е комбинирана склонна към омазняване и предполагам, че за тези от вас със суха кожа, маската не би била подходяща. Производителите я препоръчват за склонна към несъвършенства кожа (аз разбирам акне). Не забелязвам след използването и да помага в лекуването на вече появили се пъпчици, но заради почистващият си ефект може би спира появата на нови.
На опаковката е отбелязано, че може да се използва 1-2 пъти седмично, но аз я ползвам винаги когато усетя, че имам нужда.




Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.



* Продукта ми беше предоставен за проба от PR,
 но мнението за него си е лично мое.

You May Also Like

4 коментара

  1. Чудесно ревю :)) Грабна ми вниманието, с това,че са и нужни 5 минути за да подейства :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна маска, ще я погледна :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ще я погледна тази маска, защото се каня да си купя от поне 2-3 месеца...не се грижа добре за кожата си изобщо, но ще се поправя :))

    ОтговорИзтриване
  4. Тази маска изглежда доста интересно, а и напоследък съм супер обсебена от маските за лице, така че ще я погледна със сигурност :)

    ОтговорИзтриване