Empties #10

by - август 26, 2014


Здравейте! Миналата седмица ви показах снимка с препълнената торба с празни опаковка в Facebook (линк тук) и ето, че дойде време да ви покажа какво изразходих за последния месец и половина.
Продукти за коса

Schauma шампоан за мазна коса с 7 билки
През няколко измивания на косата обичам да използвам шампоан за мазна коса, който да почисти скалпа ми по-дълбоко. Шампоана на Schauma е ок, не бих го купила веднага, но може би съвсем случайно пак ще се окаже в банята ми.
La Petite Marseillais шампоан за суха коса с мляко от карите и мед
Косата ми се омазнява доста бързо, за това я мия през ден. Забелязвам, че когато използвам само шампоани за мазна коса, на следващият ден след измиване косата ми е значително по-мазна, отколкото ако използвам продукти за суха или нормална коса. Предполагам това се дължи на съставките на шампоаните за по-мазна коса, които изсушават повече скалпа ми и той произвежда повече себум. Шампоана на La Petite Marseillais много ми хареса - има много приятен аромат на мед, почиства косата ми добре, не я изсушава, прави я мека. Със сигурност бих го купила отново, но преди това искам да опитам и другите предлагани шампоани на марката.
Garnier Fructis Color Resist балсам
Подробно за него може да прочетете тук. Харесвам балсама, защото след използване косата ми е лесна за разресване и подхранена. Вече имам нова опаковка от него,
За сухите шампоани на Schauma и Balea може да прочетете повече тук. За пореден път затвърждавам мнението си, че харесвам повече варианта на Schauma пред този на Balea. За вбъдеще ще се опитам да купувам единствено този на Schauma.

Продукти за тяло

Avon Senses душ гел с аромат на орхидея и малина
Въпреки огромният размер на душ гела, успях да го изхабя за отрицателно време. Ароматът му много ми допадна. Вече имам нова опаковка от него.
Eveline Slim Extreme 3D крем за тяло
Имам малко целулит по бедрата и всяко лято започвам да третирам проблемните области, защото нося по-малко дрехи и ходя на море и басейни. Преди да кажа мнението си за продукта само ще вметна, че не смятам, че използването на такива кремове ще ме направи по-слаба или ще реши проблема ми с целулита. Използваните от мен до момента подобни продукти на други марки имаха моментен ефект - докато се мажеш скриват портокаловата кожа. Този крем на Eveline нямаше никакъв ефект или поне аз не забелязах такъв и то при положение, че се мажех всеки ден. Не бих го купила пак.
Bioderma Photoderm Bronz SPF 30 сухо олио
Това е любимият ми слънцезащитен продукт за тяло на плажа. Нанася се лесно, не оставя кожата или банските ми мазни. Ще го купя отново за следващото море :)
Balea лосион за ръце с боровинка
Купих го заради удобната опаковка с помпичка, но се оказа не достатъчно хидратиращ за ръцете ми, за това го преквалифицирах като лосион за тяло, но пак не ми хареса. Накрая помпичката не успяваше да достигне малкото останало количество в шишенцето. Не бих го купила отново.
Yves Rocher душ гел с бразилско кафе
Ароматът му много ми хареса (та аз обожавам да пия кафе), но нещо в продукта не ми хареса. Не знам дали бих го купила отново.
Balea дезодорант спрей
Обичам тези мини опаковки, повече от големите им варианти, защото са по-лесни за пренасяне и винаги когато имам нужда от освежаване знам, че имам мини в чантата си. Харесвам дезодоранта на Balea, защото има много свеж аромат, не оставя бели петна и ме предпазва от изпотяване през деня. Със сигурност пак бих го купила.
Avon Foot Works спрей за крака
Нямам проблеми с неприятно мирищещи крачета, но ако имах този спрей не би ги разрешил според мен. Използвам го най-вече заради охлаждащото му действие. Не е задължителен продукт за мен и не знам дали бих го купила отново.
Nivea Supreme Touch душ гел
Много ми хареса аромата му, но нещо в консистенцията му ми се стори странно. Не знам дали бих го купила отново.
Balea лосион за тяло
Ароматът му много ми допадна - свеж и деликатен е. Намирам го за доста добре хидратиращ и щом изхабя още някой лосион от наличните ми в момента, ще купя голяма опаковка от него.
Aaran Aromatics Eydis лосион за тяло
Лосионът беше ок. Въпреки, че изразходвах цялата мини опаковка не знам какво друго да кажа за него. Не ме впечатли с нищо, но и с нищо не ме разочарова. Не бих го купила.

Продукти за лице и ръце

Nivea Aqua Sensation почистващ гел
Цяло ревю за него имам тук. Забелязах, че при продължителна употреба изсушаваше кожата на лицето ми и поради тази причина не бих го купила отново.
Avene термална вода
Термалните води за мен са продукт, от който не забелязвам някакви невероятни ползи и резултати и не го намирам за задължителен за мен. Купувам термална вода когато се сетя и мога да минат месеци без да имам шишенце.
За продуктите на Korres имам посветена цяла публикация, която може да прочетете тук. Ексфолиантът въобще не ми хареса -  консистенцията му не беше кремообразна, нито правеше пяна и частиците бяха прекалено агресивни към кожата ми. Маската ми хареса, не знам дали бих я купила отново, но пък искам да опитам други маски на марката. Прословутият липбътер мислех, че не ми хареса толкова, но в момента ми липсва и щом намаля бройката на наличните ми балсами пак ще си го купя, може би в друг вариант.
Вита-мерфен крем
Взех си го по препоръка на приятелка, която с него успокоява раздразнената си кожа и акне. Изразходих цялата тубичка и честно не мисля, че помагаше по някакъв начин. Не бих го купила отново.
Balea крем за ръце
Много удобна опаковка за дамската чанта. Кремът намирам за достатъчно хидратиращ през топлите месеци, но не и през зимата. Бих го купила отново, но не веднага.
Dove крем за ръце
Това ми е n-тата изразходвана тубичка от крема, но този път усещах кожата си недостатъчно хидратирана след употребата му. Не знам кожата ми привикна към него или са сменили формулата на крема, но не знам дали бих го купила отново.

Няколко пълноразмерни продукта и тестери


Refan ексфолиант за тяло с пъпеш и кайсия
Харесвам ексфолиантите за тяло на Рефан и бих купила този аромат отново или бих опитала друг.
Balea Bodybutter с аромат на какао
Много хора луднаха по този бодибътер. Да, аромата му е много изкушаващ, но аз очаквах да е по-хидратиращ. Бих го купила отново, но не веднага.
Avon Solutions околоочен крем
Това ми е третата изразходена опаковка от него, но откакто открих околоочният крем на Дева с витамин C вече не го намирам за толкова хидратиращ. Не бих го купила отново.
Ziaja Goat's Milk дневен крем
Много ми допадна тестера на това кремче. Консистенцията му е по-гъста. Предназначен е за по-суха кожа, но въпреки това не забелязах моята мазна кожа да се омазнява повече когато го използвах. Бих го купила в реален размер.
И двата тестера на парфюми на Yves Rocher и Bourjois не ми допаднаха, защото не бяха мои аромати.
Montagne Jeunesse маска за лице
Маската е предназначена за суха кожа и включва две стъпки - маска и серум, който да се нанесе след маската. Не намирам маската за достатъчно хидратираща. Серумът обаче много ми хареса. Не бих я купила отново.
Davidoff Cool Water
Въпреки, че парфюмът е мъжки, си изразходих тестера с голям кеф. Много ми харесва ароматът му - напомня ми как мирише джин фис (какво пиянде съм само). Не знам дали бих го купила в реален размер, по скоро не.
Крем Здраве
Крем с много приложения. Не мисля, че има смисъл да ви ги изреждам. Бих си го купила пак, но не веднага.
Vichy Liftactiv Flexilift фон дьо тен
Трудно ми е да добия представа за фдт от 2-3 ползвания, но продукта не ме заинтругива или впечатли и не бих го купила в реален размер.
Nivea Volume Sensation балсам
Балсамът ми хареса, но не толкова, че да искам да го купя в реален размер.
Vichy Liftactiv Flexiteint фон дьо тен
И този фдт не ме впечатли с нищо и не бих го купила в реален размер.
Ziaja Cocoa Butter лосион за тяло
Харесаха ми аромата и консистенцията на лосиона и бих го купила в реален размер.
Nivea Volume Sensation шампоан
Не харесвам шампоани за обем. Намирам ги за прекалено изсушаващи и не бих купила този в реален размер.
Play Time мокри кърпички
Любимите ми мокри кърпички за сваляне на грим. Вече имам нова опаковка от тях.

Грим продукти


Benefit Stay Don't Stray база за грим
Наистина не мога да разбера шумът около продуктите на Benefit. Купих сет на марката (базата беше част от него) и не харесах нито един от продуктите вътре. Не прави цветовете по-наситени, нито прави грима ми по-траен. Според указанията, базата може да се използва и преди околоочният коректор, но направя ли го след няколко часа коректора се е събрал и подчертал всяка една линийка около очите ми.
Maybelline Fit Me коректор
Много хвален коректор и има защо. Консистенцията му е лека, траен е, не подчертава фините линии и е добре пигментиран и успява да скрие различни несъвършенства по кожата на лицето. Бих го купила отново, но преди това искам да опитам и други подобни продукти.
Max Factor  Excess Volume Extreme Impact спирала
Съвсем наскоро и отделих цяла публикация, в която ви споделих впечатления си от нея (линк към нея). Спиралата ми хареса, но не толкова, че да я купя отново. Намирам спиралите с две стъпки за излишни, ако има спирали с една четка, които биха дали същите резултати. Да не говорим, че за мен разлика с и без втората стъпка конкретно при тази спирала няма.
Avon червило In The Pink 
Не харесвам консистенцията на червилата на Avon и спирам да ги поръчвам. Цвета на това червило много ми допадна - умерено розово със златни блестящи частички. Трайността му не е впечатляваща. При ядене и пиене изчезва. Не бих го купила отново.
L'oreal лак за нокти 201
Не харесах този лак и не бих купила друг от тази серия лакове на L'oreal. Цветът, който имам аз не е особено наситен, бяха ми необходими поне 3 слоя, за да получа плътен цвят. Трайността му също не е впечатляваща.



Avon палитра сенки
Имам тази палитра от 100 години и както се вижда от снимките, използвала съм само първите 2 телесни нюанса. Изхвърлям я защото вече не я ползвам.
Catrice Made To Stay 040 кремообразни сенки
Пазех този продукт от сантиментална стойност, защото това е една от първите ми покупки направена след като прочетох за нея в бг бюти блог. Самите сенки не ми харесват. Върху моите клепачи дори и с база не издържат повече от 2-3 часа, а самият цвят ми е прекалено лъскав и блестящ. Не бих купила тези сенки отново.
Catrice база за сенки
Тази база не правеше нищо - нито цветове по- наситени, нито грима по траен. Не бих я купила отново.
Golden Rose Трицветна бронзираща пудра
Почти бях изхабила пудрата, когато една сутрин я изпуснах и малкото останало количество от нея се натроши. Самият продукт не е лош - цветовете са добре наситени, текстурата и е малко тебеширена, трайността и върху моята по-мазна кожа не е особено впечатляваща, но за цената си не е никак лоша. Не бих я купила пак.


Това бяха празните ми опаковки. А вие кои продукти изразходихте последно?






Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

9 коментара

  1. Пропуснала си лакочистителя и балсама за устни на Биодерма в описанието! :D :)
    Иначе честити ти изразходени - напоследък и аз свършвам много неща и не мога да се позная...
    Определено виждам сходство в косите ни - всичко, което описа за косата си , важи и при мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно много съм бързала. Като имам време ще напиша нещичко и за тях :)

      Изтриване
  2. Браво!!!
    Доста продукти си изхарчила :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ехааа.. многооо неща си събрала :)
    Bioderma Photoderm Bronz смятам другата година да пробвам, а иначе и аз установих, че този тип продукти под формата на спрей са най-практични. Не мога да повярвам, че си свършила лип бътъра . Ексфолиантите на Рефан нещо се завъртяха в блог пространството и вече сериозно се изкуших :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мариета, страхотни са ексфолиантите на Рефан, от години ги използвам :)

      Изтриване
    2. Мариета, въпреки че уж не харесвах много липбътера сега ми липсва и пак ще си го поръчам :) И аз ти препоръчвам да опиташ ексфолиантите на Рефан.

      Изтриване
    3. Готово и ужасни сте... доста ми хареса този продукт :ДДД

      Изтриване
  4. Базана на "Катрис" ми беше много интересна. Радвам се, че прочетох мнение за нея. Вече няма да ме изкушава.

    ОтговорИзтриване