TAG 25 Makeup Questions

by - септември 27, 2015

Снимка:Google



Защото неделите са много лежерни дни, реших днес да отговоря на няколко въпроса свързани с грим продуктите. Благодаря на Меги за тагa.



1. Какъв фон дьо тен използвате?

В момента използвам любимия L'oreal Infallible 24h-Matte (ревю за него тук). За съжаление той е почти към края си и ще отложа за момент купуването му отново, за да изразходя каквото мога от наличните фон дьо тени в колекцията ми.


2.А коректор?
Предполагам тук се пита за околоочен коректор. В момента смесвам два коректора, за да получа желаната покривност и консистенция. Става въпрос за Oriflame The One Illuskin Concealer и Inglot Cream Concealer. Решила съм обаче, че е време да опитам MAC Pro Longwear Concealer. А върху пъпчици и други несъвършенства върху кожата използвам вечния любимец - Catrice Camouflage Cream Concealer.

3. Знаете ли подтона на кожата си?
Разбрах го по трудния начин. В тинейджърските си години си купих фон дьо тен с неправилен подтон и все се чудех защо стои толкова странно върху кожата ми. Не знам дали аз потърсих информация в интернет или попаднах случайно на такава, но разбрах как е възможно дори и с правилен цвят главата ти да изглежда така все едно не принадлежи на тялото ти. 

Снимка:Google

4. Какво мислите за изкуствените мигли?
Харесвам ги и при важни поводи ги използвам. Не бих си слагала изкуствени мигли в ежедневието, но това е мой избор и ако вие го правите вие сте избрали това сама за себе си.

5. Каква марка спирала използвате?
В момента се опитвам да изхабя две спирали на Rimmel - Scandaleyes и Wake Me Up (ревю за тях може да прочетете тук). Не са ужасни, но не са и страхотни.


6. Sephora или MAC?
Sephora защото има голям избор от марки.

7. Използвате ли четки за грим и ако да какви?
Не мога да нанеса грима си с пръсти. Дори и фон дьо тен. Просто с четки крайният резултат е по-добър. Използвам главно четки на Real Techniques и Ecotools, а от скоро използвам и Beauty Blender.

8. Използвате ли база за сенки/лице?
Клепачите ми са мазни и използвам база за сенки всеки път когато гримирам очите си. В момента използвам базата на Urban Decay Primer Potion и съм много доволна от нея. Използвала съм различни база за лице и макар да ги харесвам не забелязвам кой знае каква разлика в трайността на грима ми и не ги използвам всеки ден.

9. Кои са любимите ви сенки за очи?
Имам си две любими палитри със сенки за очи и не мога да реша кои харесвам повече. Става въпрос за Lorac Pro Palette 1 и Too Faced Chocolate Bar.

10. Молив за очи или очна линия?
И двете. Ако искам да подчертая очите си по-нежно използвам молив. А когато искам по-силно очертаване използвам очна линия.

11. Кое е любимото ви червило?
Само едно? Не мога да кажа само едно. Харесвам различни марки, различни цветове и финиши.

12. А гланц за устни?
Макар гланцовете да не са предпочитан продукт от мен, отново искам да попитам как да избера само един?

13. Кой е любимият ви руж?
В момента използвам най-често Max Factor Creme Puff 15 Seductive Pink (ревю за него тук). Той дава много нежен розов цвят и озарява кожата.



14. От кои онлайн сайтове поръчвате гримове?
Рядко поръчвам козметика от български сайтове, защото обикновено мога да намеря същите продукти в магазините. Най-често поръчвам от feelunique.

15. Обичате ли дрогерийни гримове?
Да. Кои не би харесал грим продукти на достъпни цени?

16. Някога мислили ли сте да се запишете на професионални курсове по грим?
Да, преди време обмислях, но не смятам да се занимавам професионално като гримьор. Освен това в днешно време всеки може да научи каквото иска. Трябват само youtube и малко свободно време :) Вече много чуждестранни професионални гримьори заснемат видеа в които споделят различни трикове и тънкости в гримирането.

17. Кои грешки в грима ненавиждате?
Ненавиждам е доста силна дума и не бих казала, че има нещо в грима което да ненавиждам.

18. С какво си махате грима?
Съвсем наскоро пуснах пост с грижа за кожата които може да видите тук. Там съм написана всички продукти които използвам придружено с кратки ревюта за тях.

19. Цветен или неутрален грим предпочитате?
Очите си винаги гримирам в неутрални цветове, а върху устните си мога да използвам продукти с повече цвят.

20. Коя известна личност е винаги със страхотен грим?
Веднага се сетих за Дженифър Лопес. Винаги изглежда невероятно.

21. Ако можете да напуснете къщата само с един грим продукт кой ще е той?
До скоро бих отговорила веднага спирала. Но в момента се чудя какво да кажа - спирала или някакъв продукт за вежди.

22. Излизате ли изобщо без грим?
Разбира се :)

23. Мислите ли, че изглеждате добре без грим?
Нямам проблеми да излизам без грим. Следователно - да, смятам, че изглеждам добре без грим.

24. Коя е любимата ви марка гримове?
Май не обичам въпросите свързани с любими неща. При положение, че има толкова голям избор не виждам защо да се ограничавам само с едно любимо нещо или само с една марка.

25. Какво мислите за грима?
Гримът е начин по който всяка жена (а също и мъже) да подчертаят чертите които харесват в себе си и да прикрият това което не харесват чак толкова. 
Снимка:Google

Пожелавам ви една приятна и спокойна неделя. Моята се очертава да бъде такава :)


Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

1 коментара