Ревю: Max Factor CC Colour Corrector Sticks

by - септември 27, 2015

Понякога обикновените коректори в цвят близък до този на кожата не са подходящи за прикриване на определени проблеми на кожата. Тогава на помощ идват цветните коректори, като определени цветове успяват да прикрият конкретни несъвършенства върху кожата. Преди доста време Max Factor пуснаха цяла серия продукти за коригиране на цветовете с името CC (Colour Corrector), която включва и цветни коректори под формата на стик за които ще ви поговоря днес. Цялата серия включва общо 5 коректора като всеки прикрива конкретен проблем. Аз имам три от тях.

Max Factor CC Colour Corrector Sticks
Количество: 3 грама всеки
Цена: около 20лв всеки
Къде: навсякъде където се предлагат продукти на марката
Годност след отваряне: 36 месеца




Всички коректори идват в идентична опаковка, която е стандартна за повечето продукти под формата на стик. Макар да е пластмасова, опаковката се усеща стабилна. Коректорите са компактни като размер и са удобни за ползване. 

Max Factor CC Colour Corrector Highlighter 
От марката обещават жълтият коректор Highlighter да озари кожата и да отрази светлината. Сравнен с останалите два коректора, този е по-сух като консистенция и не е толкова наситен и пигментиран като цвят. В него има множество златни частици. 
За прикриване на несъвършенства и по конкретно тъмни кръгове този коректор не би бил достатъчен. Той е единствено за озаряване на кожата. Но въпреки това не придава свежест на лицето, а се забелязват единствено блестящите му частици. Опитах се да го използвам под веждите, но не е достатъчно светъл за тази цел. Без значение къде го използвам, той изчезва сравнително бързо.  Лично за мен този коректор няма приложение за мен.
Оценка: 1/5

Max Factor CC Colour Corrector Corrects Dullness 
Този коректор е за прикриване на тъмни пигментни петна. Лилавият цвят е подходящ за тези от нас с жълт подтон на кожата (какъвто е моят). 
Този коректор е кремообразен и пигментиран. Прелива се лесно като при самото преливане не изчезва напълно. Използвам коректорът около очите преди обикновен коректор и той успява да прикрие бледите сенки, които имам под очите и при нанасяне на друг коректор  в телесен цвят върху него се забелязва известно озаряване. Въпреки това не го намирам за продукт, който да използвам ежедневно.
Оценка: 3/5

Max Factor CC Colour Corrector Corrects Redness 
Зеленият цвят неутрализира зачервяванията върху кожата.
Отново както лилавият коректор и този е кремообразен и пигментиран. При преливане зеленият цвят не изчезва напълно. Върху него нанасям коректор с телесен цвят и наистина коректорът на Max Factor успява да прикрие до известна степен зачервяванията. Използвам го винаги когато имам нужда и от трите коректора на този намирам приложение най-често.
Оценка: 4/5






Като заключение бих казала, че цената на тези коректори е доста висока предвид представянето им. Идеята, която стои зад коректорите Colour Corrector е чудесна и са малко дрогерийните марки, които предлагат цветни коректори поотделно, за да може всеки да прецени сам нуждите  Например Catrice предлагат цяла палитра с коректори в различен цвят, но не всеки от цветовете в нея би имал приложение за всеки. Ако все пак решите да се сдобите с някои от цветове ви съветвам да изчакате някое намаление.


Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.



* Продуктите ми бяха предоставени за проба от представители
 на марката, но мнението за тях си е лично мое.

You May Also Like

3 коментара