Грижа за кожата (сутрин и вечер)

by - август 19, 2015


Здравейте! Преди време заедно с Мариета и Меги ви показахме грижата си за кожата сутрин и вечер. Стъпките през които преминавам са едни и същи, но продуктите са различни.
Моята кожа е комбинирана с мазна Т-зона и е склонна към акне. Ето какво включва грижата за кожата ми:


Сутрешна грижа

Започвам с измиване на кожата. В момента използвам Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit Fasial Wash сутрин и вечерТой е много нежен измиващ гел, почиства кожата добре и в дълбочина без да я дразни и изсушава. Има свеж цитрусов аромат. За съжаление не забелязвам да има някакъв ефект върху състоянието на кожата ми както обещават от марката.
След пръскам лицето си с Розовата вода на Алтея Органикс като тоник. И преди съм използвала розова вода но на други марки. Тази обаче има доста силен аромат.
Отново започнах да използвам любимия ми Bioderma Sebium Global Intensive Purifying Care. През годините съм изразходила няколко тубички от него. Чудесен е за основа преди грим, матира кожата и я забелязвам по чиста когато го използвам.
Не пропускам да нанеса околоочен крем. В момента използвам Clinique All About Eyes Eyecream. Кремът е лек, има гелообразна консистенция, попива бързо и не влияе на трайността на грима ми през деня. 


Вечерна грижа

Винаги започвам премахването на грима вечер с мокри кърпички. С тях премахвам горния слой грим. В момента използвам тези на Velnea Face Make-up Removing Wiper.
След това преминавам към премахване на грима от очите си с Neutrogena Oil-Free Eye Makeup Remover. За този дегримьор има много положителни отзиви онлайн, но аз не намирам нищо специално в него. Трябва му време, за да разтвори и премахне спирала. Не дразни и не изсушава очите, но не е нищо по-различно от всеки обикновен дегримьор.
След това измивам лицето си с Neutrogena One Step Gentle Cleanser. Има течна консистенция, нежен е към кожата без да я изсушава, но дразни очите. С него премахвам грима на повърхността на кожата, които мократа кърпичка не е успяла да премахне. Понякога ако съм много изморена пропускам предходните две стъпки и направо използвам този гел на Neutrogena. В началото дразнеше очите, но след няколко използвания раздразнението спря.
Задължително измивам втори път лицето си, за да почистя кожата в дълбочина. Използвам четката за лице на Braun и Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit Fasial Wash заедно. След това отново пръскам лицето си с Розовата вода на Алтея Органикс. За нощен крем в момента използвам Avene Cleanance Hydra Soothing Cream.Кремът има много лека консистенция и характерният приятен и лек аромат на продуктите на марката. При нанасяне попива много бързо в кожата. Подхранва я и не я омазнява допълнително. В момента го ползвам вечер, но съм сигурна, че ще го използвам като дневен крем през есента и зимата.
Накрая завършвам като отново околоочен крем на Clinique All About Eyes Eyecream.


Допълнителна грижа
Общо взето когато се сетя след измиване и почистване на лицето вечер и преди нанасянето на каквито и да е кремове върху памучен тампон нанасям Ексфолиращият тоник на Biotrade (ревю за него тук). Повече за самото нанасяне и ефекта от него върху моята кожа може да прочетете в поста. Някакви страхотни резултати от използването му не забелязвам, но не вреди по никакъв начин. 
Активните пъпчици третирам локално с Acne Out на Biotrade. Има химичен аромат и понякога го усещам доста изсушаващ върху нанесените зони, но наистина успокоява и помага в завяхването на пъпчиците.
Ексфолирането е важна част в грижата за кожата ми и 2-3 седмично използвам ексфолиант. В момента използвам Handmade Naturals Face Cleansing Scrub. Подробно ревю за него може да прочетете тук. Скрабът  е достатъчно агресивен и ексфолира кожата добре.
Поне веднъж седмично гледам да използвам маски за лице. В момента обожавам маските на Apivita Express Beauty with green clay и Antipodes Aura Manuka Hones Mask. Първата маска е дълбоко почистваща. Веднага след нанасяне се усеща опъване на лицето. След измиване кожата не е суха. Втората маска се нанася като крем и след измиване кожата е мека и подхранена. Помага и за завяхването на активни пъпчици.




Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

3 коментара

  1. доста информативен пост! Къде мога да намеря Neutrogena Pink Grapefruit Fasial Wash? Като цяло съм много доволна от марката и би ми било интересно да изпробвам и този гел.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не се предлага в България. Предполагам може да се намери онлайн.

      Изтриване
  2. Много са ми интересни и полезни подобни постове :)

    ОтговорИзтриване