Нови продукти в грижата ми за кожата #4

by - май 29, 2017


Здравейте! Днес реших да отделя малко време за блога и да подготвя два поста на любимата ми напоследък тема - грижата за кожата. През последните няколко месеца наистина обръщам повече внимание и отделям повече грижи за кожата си и определено се забелязвам. Постовете са за новите продукти които използвам в момента. Понеже не са никак малко, реших да ги разделя на две части. В тази част ще ви споделя впечатленията си от новите продукти които използвам в момента, за да почистя кожата си. В следващата ще ви споделя за новите кремове, серуми и подобни които използвам.


Bioderma Sensibio Мек измиващ гел
(Количество: 200мл, Цена: около 20-22лв)
Напоследък съм доста внимателна при избора си на почистващи продукти защото често попадах на такива които не ми харесват.  Реших да опитам едно от последните предложения на Bioderma. Измиващият гел е без добавени аромати и оцветители и почиства кожата много добре без да я изсушава. Имах притесенения, че няма да се справя достатъчно добре с почистване на кожата вечер от грима и замърсяванията натрупани през деня, но те са били неоснователни. Това е един наистина страхотен почистващ гел!
Оценка: 5/5

Loreal Skin Perfection Мицеларна вода
(Количество: 200мл, Цена: около 10,00 лв) 
Не съм почитател на мицеларните води. Гледам винаги да имам някоя под ръка, за да мога да я използвам ако сгреша докато се гримирам или пък ако имам повече грим, който искам да сваля вечерта. Накратко, използвам мицеларни води рядко. Предишната ми свърши и реших да опитам варианта на Loreal, защото бях попаднала на добри отзиви за нея. Не дразни очите ми и се справя с махането на грима чудесно. Разбира се, като повечето мицеларни води и трябва повече време, за да свали спиралата напълно. Забелязах, че след употреба оставя един неприятен за мен слой върху кожата, който трябва да измия на всяка цена. Винаги мия лицето си след като го почиствам с мицеларна вода, дори и да я използвам сутрин вместо почистващ гел. Знам обаче, че има момичета които не го правят и реших да споделя това с вас.
Оценка: 4/5

Garnier Мицеларен почистващ гел
(Количество: 200мл, Цена: около 7,00лв) 
Манията по мицеларните продукти не спира и след като почти всяка марка предлага свои вариант на мицеларната вода беше въпрос на време да лансират и други продукти. Garnier е може би първата марка от дротерията, която пусна мицеларен гел за почистване на лицето. Гелът е доста течен и има парфюмен аромат. Нанася се върху навлажнена кожа, масажира се леко и след това се измива. Само с едно нанясане успява да свали грима от лицето им и да премахне почти напълно спиралата. В началото леко дразнеше очите ми, но след няколко ползвания неприятното усещане изчезна. 
Оценка: 5/5
 
 

 Galenic Purete Sublime Лосион
(Количество: 200мл, Цена: около 23-25лв)
Купих този лосион погрешка. Исках да опитам почистващите гелове на марката, но от недоглеждане съм объркала продукта. Лосионът обещава да почисти кожата и да стегне порите. Наистина почиства кожата добре и премахва остатъците от грим който евентуално не съм успяла да премахна. Има приятен и свеж аромат. Формулата му не е изсушаваща и след използване не усещам кожата си суха или опъната. За сега не забелязвам някаква разлика в размера на порите. Ще продължавам да го използвам и ще ви ъпдейтна, ако видя някаква промяна.
Оценка: 5/5

Nivea Мицеларна вода 3в1*
(Количество: 200мл, Цена: около 7,00лв)
Мицеларната вода на Nivea ми харесва повече отколкото тази на Loreal за която ви споменах в началото на поста. Справя се много по-бързо и по-лесно с премахването на спиралата от очите ми. Освен това не оставя неприятен филм върху лицето ми. Мицеларната вода не предизвиква дразнене на кожата или очите ми.
Оценка: 5/5

Avene Cleanance Почистващ гел
(Количество: 200мл, Цена: около 20,00лв)
Гелът не е никак лош, но не успя да ме впечатли и на дали бих си го взела отново. Доста е силен и мога да го използвам през по-топлите месеци когато кожата ми е по-мазна. Пени се много добре, но не мисля че почиства кожата колкото ми се иска. За това го използвам заедно с почистваща кърпа или електрическа четка, за да съм сигурна, че наистина съм почистила кожата си. 
Оценка: 2/5 
 
Nivea Почистващи мицеларни кърпички 3в1*
(Количество: 25 кърпички, Цена: около 6,00лв)
Вечерите в които съм много изморена и искам възможно най-бързо да махна грима от лицето си използвам новите мицеларни кърпички от Nivea. С една кърпичка успявам да отстраня грима от лицето, очите и устните си. След използване не оставят неприятен или мазен филм. Задължително след това измивам лицето си с почистващ продукт. Със сигурност ще взимам с мен опаковка винаги когато пътувам.
Оценка: 5/5


Bio Beaute by Nuxe Детоксикираща маска
(Количество: 50мл, Цена: около 35,00лв)
Още щом марката се появи у нас знаех, че искам да пробвам тази маска, защото получава много положителни оценки. Имам я от доста време, но започнах да я използвам съвсем наскоро. Маската трябва да има силен детоксикиращ ефект, да направи кожата по-сияйна и свежа и да изравни тена. Има гелообразна консистенция, оранжев цвят и свеж цитрусов аромат. Нанася се много лесно и аз я оставям за около 10 минути. Преди да се измие, се намокря и чрез разтриване се превръща в нежна емулсия, която след това се измива много лесно. След използване на маската забелязвам, че кожата ми е с по-свеж вид и бистър тен, усещам я по-свежа и на допир е много мека. Няма никакво пресушаване или опъване.
Оценка: 5/5 

Pixi Glow Tonic 
(Количество: 250мл, Цена: около 18,00 паунда)
Имах големи очаквания към Glow Tonic на Pixi, защото интернет прелива от положителни оценки за него. Накратко, продукта представлява тоник за лице с 5% гликолинова киселина. При употреба премахва мъртвите клетки от кожата и оставя озарена и с по-здравословен вид. Използвам тоника единствено вечер като последна стъпка при почистване на кожата. При нанасяне не усешам дискомфорт, парене или опъване както може да случи при използването на други продукти с киселини. На сутринта забелязвам, че кожата ми е по-озарена, с по-равен тен и по-гладка повърхност при допир. Но явно очакванията ми са били за по-сериозни резултати.  
Оценка: 4/5
 
Bioten Хидратиращ скраб за лице*
(Количество: 150мл, Цена: около 6,00лв) 
Скрабът е подходящ за нормална и смесена кожа и се препоръчва дори за ежедневна употреба. Обещава нежно ексфолиране и почистване на кожата. Консистенцията му е като на крем за лице, но с добавени ексфолиращи частички. Има много приятен аромат на кайсии. Ексфолиантът наистина е много нежен към кожата и след използването му не усещам кожата му толкова чиста колкото искам да бъде след почистване с ексфолиращ продукт. Лично аз харесвам и предпочитам по-грубите ексфолианти, защото наистина усещам разлика след нанасянето им.
Оценка: 2/5


*Продуктите ми бяха предоставени от представители на марките, 
но мнението ми за тях не е повлияно от този факт.

You May Also Like

1 коментара

  1. Почти си бях помислила, че съм единственото момиче, което не харесва мицеларните води и може да живее и без тях :D Е, явно сме в един отбор. Почти всички, които съм си купувала оставят този неприятен филм по кожата, който искам веднага да измия. По тази причина ми се струва малко излишно първо да минавам с мицеларна вода и след това с измиващ гел... Лично аз директно измивам лицето си с гела. Вярно е, че се използва повече от него, защото измивам 2 пъти последователно, за да премахна целия грим, но за мен е по-добрия вариант.

    ОтговорИзтриване