Ревю: Контуриращи палитри от Catrice

by - април 27, 2016


Днес ще ви поговоря за новите контуриращи палитри от Catrice. Отдавна исках да напиша ревю за тях, но изчаквах, за да събера достатъчно впечатления и да формирам окончателното си мнение за тях.


Catrice Prime and Fine Professional Contouring Palette
Количество: 10гр
Цена: около 8-9лв
Годност след отваряне: 12 месеца
Състав: Mica, Talc, Nylon-12, Dimethicone, Magnesium Stearate, Octyldodecanol, Bis-Diglyseryl Polyasyladipate-2, Octyldodecyl Stearoyl Strearate, Setyl Dimethicone, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Cocos Nucifeera (Coconut) Oil, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, CI 74491, CI 77492, CI 77891

Опаковката на палитрата е изчистена и семпла. Направена е от пластмаса. Капачето й е прозрачно, нещо което много харесвам, защото не се налага да отварям опаковката, за да видя какви цветове има вътре. Палитрата е много лека и компактна. В нея липсват четки за нанасяне. Палитрата включва два цвята - контуриращ продукт и хайлайтър. Предлага се в два цвята  010 Ashy Radiance и 020 Warm Harmony. Аз избрах за себе си 010 Ashy Radiance защото контуриращият продукт не е толкова топъл колкото този в Warm Harmony.


Като количество получавате повече контурираща пудра, която е два пъти размера на хайлайтъра. Хайлайтърът е златисто-розов с перлен завършек. Блестящите частици в него не са прекалено големи. Контуриращата пудра е с по-студен подтон. Тя е напълно матова.
Като текстура и двете пудри си приличат много. Не са силно пигментирани, което значи че трудно бихте прекалили с контуриращия цвят. Но определено ми се искаше хайлайтъра да бъде по-пигментиран. Много е нежен и придава естествено сияние на кожата, но трябва да се нанесе на няколко слоя, за да се постигне видим ефект. Ако харесвате по-интензивни хайлайтъри (като Mary Lou Manizer на The Balm), то този в палитрата на Catrice няма да ви допадне.


При преливане на контуриращата пудра забелязвам, че се губи от интензивността на цвета и трябва да се повтори няколко пъти за получаване на желания от мен цвят. Но това може да е заради използването на неподходяща четка. Използвам Setting Brush на Real Techniques (ревю за четките на марката може да видите тук).
Трайността на пудрите не е впечатляваща. Забелязвам, че те първи изчезват от лицето ми когато съм с други прахообразни продукти.
Оценка: 4/5

Харесвам тази палитра и я използвам редовно. Въпреки малките недостатъци съм доволна от нея и бих ви я препоръчала, ако си търсите бюджетен продукт. Забравих да спомена в самото ревю, че когато бързам използвам палитрата и върху очите си. Получавам страхотен резултат за кратко време.




Catrice All Round Contouring Palette
Количество: 6гр
Цена: около 9-10лв
Годност след отваряне: 18 месеца
Състав: Octyldodecanol, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone, Ethylnexyl Palmitate, Disostearyl Malata, Talc, Magnesium Silicate, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Copernica (Carnauba) Wax, Silica Dimethyl Silylate, Aloe Berbadensis Leaf  Extract, Cocos Nucifeera (Coconut) Oil, Tocopheryl Acetate, Glycerin, Alumina, Capryl Glycol, Phenoxyethanol, CI 74491, CI 77492, CI 77499, CI 77891

Опаковката на кремообразната контурираща палитра наподобява тази с прахообразни продукти - пластмасова е, много лека и компактна, отново е с прозрачно капаче. Предлага се само в един цвят. Палитрата включва пет кремообразни продукта - два матови цвята за контуриране и три за озаряване (един от който блестящ). Консистенцията на всички тях е доста суха. Нанасянето с четка става трудно, а блендването е мисия невъзможна. Опитах да ги нанасям с различни четки и с Beauty Blender, но резултатите бяха плашещо ужасни. Най-добре е да се нанасят с пръсти, за да може от топлината на кожата те да се нанасят по-лесно.


Двата контуриращи цвята са доста различни - единият е по-студен, а другият по-топъл. Опитах се да използвам цветовете по-отделно и заедно, но нещата с тях не се получават. Не се преливат лесно и стоят много кално върху лицето. С двата матови озаряващи цвята проблемът е същият - не могат да се прелеят равномерно по никакъв начин. Единствено хайлайтърът с блестящи частици не е толкова ужасен. Ако се нанася и прелива само и единствено с пръсти може да се получи някакъв приличен резултат. Ако се прелее с четка стои неравно и сякаш се събира на топчета. Но усилието и вниманието с което трябва да го нанасям не си заслужават предвид факта колко прахообразни хайлайтъри имам, който изглеждат и се нанасят по-добре.
Тази палитра определено не ми хареса, макар да изглеждаше много добре в опаковката и идеята за всички тези цветове на едно място да ми се стори чудесна.
Оценка: 1/5


Попаднах на няколко ревюта на български за тази палитра и тя се беше харесала на всички. За това потърсих още на други езици и повечето отзиви за нея бяха положителни. Ще се радвам да споделите ако сте я пробвали дали на вас ви е харесала. Може би аз не използвам правилната техника за нанасяне. Тук може би е момента да спомена, че нанасям продуктите от палитрата върху вече нанесен фон дьо тен, т.е. без да съм нанесла пудра.



Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

4 коментара

  1. Аз използвам същата четка! Няма равна!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз съм много разочарована от кремообразната палитра на Катрис.. не си единствена :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз още от суоч в магазина се отказах от кремообразната палитра.. Иначе пудрата още я мисля, не заради хайлайта, а заради контуриращия цвят.

    ОтговорИзтриване
  4. Как мога даси порачам от ттази страница някои щеми помогнели

    ОтговорИзтриване