Грижа за кожата: Сутрин и вечер

by - февруари 15, 2015

Здравейте! Днес ще ви покажа какви продукти използвам в грижата си за кожата в момента. *Бонус* Освен моята грижа за кожата, може да видите и тази на две прекрасни мои любими блогърки. Става въпрос за Меги от Meggie and her eternal makeup love и Мариета от Makeup and other things. Техните постове може да видите като кликнете върху имената на блоговете им.

Сутрешна грижа за кожата




Аз съм от хората които стават в последния възможен момент и не обичам да отделям време за дълги и сложни рутиали по приготвяне. Винаги започвам с нежен измиващ продукт. В момента използвам Avon Care 3in1 Gentle Aloe Cleansing Soothing and Hydrating Milk. Има много приятен и деликатен аромат и кремообразна консистенция. Много е нежен към кожата и не я изсушава или опъва. Ако случайно имам някоя действаща пъпчица, задължително нанасям мъничко Масло от чаено дърво върху нея. Оставям няколко мунитки, за да попие в кожата и след това с памучен тампон минавам с Tea Tree Water на Lush. Честно да ви кажа не съм впечатлена от него и го използвам единствено, за да го изхабя. След това пристъпвам към подхранване и хидратация на кожата. Напоследък използвам Alverde Aqua 24h Balance Cremegel. Марката Alverde е известна с по-изчистеният си състав и липсата на парабени, силикони, минерално масло, синтетични оцветители и ароматизатори в състава на продуктите си. Предназначен е за комбинирана кожа. Кремът има много лека консистенция. Не попива веднага, а му трябват няколко мунитки, за да се абсорбира напълно от кожата. Забелязах, че ако нанеса по-голямо количество от него оставя мазен филм. Но стига да изстискам внимателно тубичката и да преценя точно колко количество ми трябва нямам такъв проблем. През деня чувствам кожата си хидратирана и въпреки ужасният вятър напоследък липсват сухи и люспещи се участъци. За хидратация в около очите се доверявам на Avon Planet Spa Luxuriously Refining Eye Gel Mask.  Накрая завършвам задължително с любимият балсам на Nuxe Reve de Miel.



Вечерна грижа за кожата


Мой приоритет в грижата за кожата ми вечер е премахването на всякакви остатъци от грим. Винаги започвам като използвам мокра кърпичка, с която да махна грима най-отгоре върху кожата. След това използвам дегримьор с който да премахна грима и спиралата от очите. В момента използвам L'oreal Gentle Eyes and Lips Make-Up Remover. Подробно ревю за него може да прочетете тук. Не е най-добрият разгримиращ продукт който съм използвала, но си върши работата и е на прилична цена. След това измивам лицето с една помпичка от Alverde Измиваща пяна с ябълка и лайм. Масажирам за около минута, след това изпомпвам още мъничко от пяната върху Четката за лице на Braun и минавам с нея цялото лице като наблягам на брадичката и носа. Пяната на Alverde харесвам защото почиства лицето самостоятелно от първия път без да изсушава или опъва. С четката почиствам кожата по-дълбоко и заедно с това я ексфолирам.
Преди да премина към подхранване и хидратация пръскам кожата с Термална вода на Avene. Термалните води трябва да успокоят кожата. Аз не забелязвам разлика в състоянието на кожата ми когато използвам термални води, но ми харесва онова освежаване което дават при пръскане. Ако случайно имам някоя активна пъпчица, както и в сутрешната грижа, така и вечер третирам с Масло от чаено дърво проблемната зона. След това нанасям Alverde Нощен успокояващ крем с лайка. Има странен аромат, който не ми допада особено, но харесвам крема защото е лек, абсорбира се бързо и не омазнява кожата през нощта, а сутрин кожата ми е мека и подхранена. Завършвам вечерната грижа с още два продукта, които използвам и сутрин - околоочният крем на Avon Planet Spa Luxuriously Refining Eye Gel Mask и балсама на Nuxe Reve de Miel.




Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

0 коментара