Ревю: Urban Decay Naked Skin Коректор

by - декември 05, 2016


За днес съм приготвила ревю на коректора на Urban Decay Naked Skin. Той е един много хвален продукт, който исках да опитам от чисто любопитство. И в този пост ще ви споделя впечатленията си от него.


Urban Decay Naked Skin Concealer
Количество: 5 мл
Цена: около 23 евро
Годност след отваряне: 9 месеца
Състав: Cidopentasiloxane, Aqua, Butylene Glycol, Silica, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Dimethicone, Camelia Oleifera Leaf Extract, Sodium Chloride,Disteardimonium Hectorite, Phenoxyethanol, Trimethylsiloxysilicate, Caprylyl Glycol, Isopropyl Titanium Trisostearate, Propylene Carbonate, Tocopheryl Acetate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Carbomer, Litchi Chinensis Pericarp Extract, Polysorbate 20, Sodium Hyaluronate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Hexyl Laurate, Palmitoyl Tripeptide-1, Sodium Lactate, Pentaerythrithyl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate.

От марката обещават коректорът да прикрие несъвършенствата и да стои като втора кожа. Предлага се в общо 11 цвята с различни подтове - топъл, студен и неутрален. Наскоро Urban Decay лансира серия цветни коректори, която включва 5 цвята за прикриване на различни проблеми.




Опаковката на коректора представлява стъклено шишенце със сребриста пластмасова капачка. Нанася се посредством апликатор.
Формулата на коректора е кремообразна и се прелива много лесно дори и с пръст, но аз предпочитам да го нанасям с гъбичка Beauty blender. Освен това е много лек и има естествен завършек. Кожата около очите ми напоследък е по-суха и задължително нанасям хидратиращ околоочен крем сутрин (в момента използвам Bioderma Sensibio Eyes). Формулата на коректора не е хидратираща, дори точно обратното. Според мен ако сте с по-суха кожа би я изсушил допълнително и ако все пак решите да го пробвате, не пропускайте околоочния крем сутрин.



Коректорът се предлага в огромно разнообразие от цветове с различни подтонове. Тъй като поръчвах продукта онлайн доста се затрудних избирайки си цвят. До последно не бях сигурна дали съм направила правилния избор и чаках пратката да пристигне, за да тествам веднага цвета на коректора. Light  Neutral се оказа точно попадение за мен. Цветът е светъл, но не прекалено и е с неутрален подтон. Използвам го само върху зоната под очите и успява да я озари и прикрие умората.
Покритието му е по скоро средно отколкото пълно. Коректорът не бил успял да прикрие по-сериозни тъмни кръгове. Понякога забелязвам, че моите прозират под него и за това нанасям коригиращ коректор предварително (използвам Max Factor Colour Corrector Corrects Dullness). Макар формулата му да позволява нанасянето на няколко слоя и така да увелича покритието му, за мен е по-лесно да използвам друг продукт преди това.
Към трайността му нямам никакви забележки - издържа и остава на мястото си цял ден без да се врязва във фини линии. Лично аз предпочитам да не го фиксирам с пудра, защото така или иначе остава на мястото си. Освен това не искам да залича естествения му завършек нанасяйки пудра върху него.


Преди/След

Оценка: 4/5
Харесвам този коректор защото е лек и се прелива бързо и лесно. Освен това е траен и озарява зоната под очите, но лично на мен покритието му не ми е напълно достатъчно. Използвам коригиращ коректор преди Naked Skin и успявам да прикрия всичко, но предвид по-високата му цена и безбройните положителни оценки очаквах че сам ще успее да прикрие всичко. Въпреки това бих си го взела отново щом тази опаковка свърши.

*Update* Оказа се, че с времето коректорът променя цвета си в тубичката и стават по-тъмен. Именно поради тази причина не бих го купила отново.



Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.


You May Also Like

1 коментара

  1. Много се ентусиазирам от това ревю след като видях, че има светъл неутрален цвят и даже все още е в наличност при нас. Отдавна си търся коректор за под очите и все не успявам да си намеря нещо, което да ми отговоря като цвят. Дано ми излезе късмета, този изглежда много хубав!

    ОтговорИзтриване