Ревю: Maybelline The Nudes палитра

by - декември 27, 2016



Палитрите със сенки в неутрални цветове са актуални от доста време насам и не мисля че това скоро ще се промени, защото с тях бързо и лесно се постигат ежедневни визии без да се налага да отваряме няколко единични сенки. Днес ще ви споделя мнението си за неутралната палитра на Maybelline The Nudes, която включва 12 цвята в неутралната гама.


Maybelline The Nudes Palette*
Количество: 9,6гр
Цена: около 25лв
Годност след отваряне: 24 месеца

Освен нея на стените на марката може да се намерят и още две палитри - The Blushed Nudes и The Rock Nudes.


Опаковката на палитрата е направена от черна пластмаса. Върху капачето има прозрачно прозорче през което се виждат цветовете сенки в палитрата. Бих предпочела вместо него от вътрешната страна да беше сложено огледало. Така палитрата би била по-удобна за ползване и при пътуване. Вътре е включен апликатор за сенки.
Палитрата включва 12 цвята с различен финиш - матови, сатенени и перлени. Много ми допада подбора на цветове в нея. Включва както светли нюанси за постигане на ежедневен грим, така и по-тъмни - за тъмен и опушен очен грим. Но останах разочарована от променливото качеството на сенките. Повече може да прочетете след следващата снимка.


Тъй като цветовете си нямат имена, ги номерирах и ще си споделя впечатленията от всеки един от тях.
1 - Светъл шампанско цвят с шимър частици - цветът изглежда страхотно в палитрата, но частиците в него са доста едри и не се нанася равномерно.  Освен това частиците не залепват върху клепача и много бързо се оказват около и под очите ми.
2 - Светъл перлен тоуп цвят - страхотен цвят за ежедневието, но слабо пигментиран и изисква сериозно наслояване. Въпреки това го използвам често, но знам че трябва да го нанеса няколко пъти, за да се забелязва върху клепача ми.
3 - Матов прасковен цвят - това е любимият ми цвят от палитрата. Пасва страхотно на кожата ми. Нанасям го като основен цвят върху целия клепач.
4 - Бронзов цвят - Този цвят е с почти отлична пигментация и страхотен блясък.
5 - Матов тоуп цвят - Това е цветът с най-лоша пигментация от цялата палитра. Всъщност няма почти никаква пигментация дори и суочнат с пръст. Изисква много сериозно наслояване и поради тази причина не го използвам.
6 - Тъмен кафяв матов цвят - Цветът е средно пигментиран и доста сух. Използвам го единствено вместо очна линия в комбинация с черния матов цвят от палитрата.
7 - Светъл блестящ кафяв цвят - Отново красив цвят, особено за ежедневен грим, но достатъчно пигментиран за моя вкус.
8 - Матов студен кафяв цвят - Както и другите матови цветове, така и този е сух и не достатъчно пигментиран.
9 - Златист цвят - Не харесвам толкова жълти златни цветове върху очите си. Цветът е с почти отлична пигментация.
10 - Блестящ кафяв цвят -Добре пигментиран тъмно кафяв цвят със златисти частички.
11 - Бледо розов цвят - Цветът е с доста добра пигментация и за разлика от първия цвят който беше с много едри частички, при този те са по-фини.
12 - Черен матов цвят - По-сух и не силно пигментиран черен цвят. Със сигурност не е най-наситено черната сянка която съм ползвала.

Накратко, матовите цветове в палитрата не са добре пигментирани и са доста сухи. Перлените и блестящи цветове са с много по-добро качество с изключение на 1, 2 и 11 цвят. Много по меки и кремообразни са и с много по-добра пигментация. Общото за всички цветове е по-трудното им преливане в сравнение с други сенки. Не е невъзможно, но определено трябва да отделите време, за да прелеете цветовете добре. 


Използването на база за сенки е задължително. Самостоятелно сенките не са особено трайни и едва след няколко часа са се събрали.
Оценка: 2/5

Харесвам подбора от цветове в палитрата, но не и качеството на самите сенки. Според мен палитрата не заслужава цената си.


Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.


*Палитрата ми беше предоставена от представители
на марката, но мнението за нея си е лично мое.


  

You May Also Like

0 коментара