Разочароващи продукти #3

by - септември 16, 2016


Здравейте! Днес няма да бъда позитивна. Събраха се доста продукти които успяха да ме разочароват по един или друг начин и днес ще ви споделя кои са те.

Catrice Allround Contouring Palette
Когато видях тази палитра за първи път в дрогерията, идеята за нея ми се стори чудесна. Тя включва пет кремообразни продукта за контуриране и озаряване на лицето. За това и веднага я взех. Оказа се, че е доста несполучливо направен продукт. Формулата на всеки един от цветовете е ужасно суха, нанася се трудно и е невъзможно да се прелее с кожата. Опитах се да използвам цветовете от палитрата няколко пъти и накрая просто се отказах. 

Bell Makeup Sponge*
Миналата година за първи път опитах прословутата гъбка за нанасяне на грим Beauty blender и от тогава я използвам всеки път когато се гримирам, за да нанеса течните и кремообразни продукти върху лицето си. Не съм пробвала много нейни копия (единствено предложението на Real Techniques), за това и много се зарадвах когато получих гъбката на Bell Cosmetics за проба наскоро. Но ентусиазмът ми се изпари още след първото ползване. Тази гъба е ужасно твърда и колкото и леко да я потупвам върху лицето си, усещам сякаш нанасян фон дьо тена си с баскетболна топка. Не бих я пробвала втори път.

Lancome Juicy Shaker #283 Berry In Love
Дълго време се колебаех дали да пробвам новото предложение на Lancome Juicy Shaker. В крайна сметка реших да го тествам и се спрях на цвета Berry In Love. Продуктът не е ужасен, но не успя да оправдае очакванията ми за него. А от всички изгледани и изчети ревюта очаквах един наистина страхотен продукт. Най-разочарована останах от липсата на трайност и почти веднага изчезващия блясък. Тук може да прочетете ревюто ми за продукта.

Catrice Blush Artist Shading Palette #020 Coral I Need You*
Преди няколко месеца Catrice спряха любимата ми тяхна серия ружове Defining Blush (снимка) и явно я замениха с тези палитри. Всяка палитра включва три цвята руж с различен финиш и се предлагат три различни цветови комбинации. В сравнение с единичните ружове тези в палитрата не са толкова добре пигментирани, нанасят се по-трудно и не са толкова трайни. Надявам се за в бъдеще марката да върне ружовете от серията Defining Blush или да пусне нова серия със същото или по-добро качество.

Himalaya Почистваща маска за лице
Това е най-ужасният продукт за лице които съм опитвала въобще. Оставям настрана леко неприятния аромат на маската. Това не е причината заради която е в този пост. Малко след нанасянето й върху кожата започвам да усещам силно парене и щипане. Няма как да остана с маската дори 3 минути при препоръчителни 10-15 минути от марката. След премахване на маската, кожата ми е силно зачервена. Не препоръчвам тази маска на никого.
 
Balea Ензимен пилинг
За моята кожа този продукт не работи. След нанасяне усещам известно дразнене върху кожата на лицето (а това обикновено е знак, че този тип пилинги работят), но слез измиване промяна в кожата си не забелязвам, освен че е много зачервена. Дори и да я оставя малко повече време от препоръчаното върху опаковката от производителите, накрая резултатът е винаги един и същ. Много други блогърки похвалиха този пилинг на Balea и явно действието му зависи много от кожата която имате. Моята е много толерантна и може би този продукт не е достатъчно силен за нея.

Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Фон дьо тен #60 Sand
Този фон дьо тен е в подходящ за мен цвят и е с добра трайност дори и в горещите дни. За съжаление подчертава всяка една пора по лицето, особено ако сложа някаква база за грим преди него. Тук може да прочетете ревюто ми за фон дьо тена.

Ziaja Natural Olive Балсам за устни
По-рано тази година купих този балсам по препоръка на приятелка. За съжаление на мен не ми хареса. Първо самата тубичка се спука и се наложи да вкарвам телбода в употреба. Самият балсам има лек и приятен аромат. При нанасяне оставя устните с лек блясък. Но хидратиращи или омекотяващи свойства няма. Дори усещам устните си по-сухи и напукани след употребата на балсама. Ще продължавам да ползвам любимите ми балсами на Himalaya.

Maybelline The Nudes Eyeshadow Palette*
Тази палитра е смесица от сенки с много различно качество. Някои от сенките са със задоволителна пигментация, при други липсва такава. Нанасят се и се преливат се по-трудно от други продукти от този и по-ниския ценови клас. Иначе комбинацията от цветове е страхотна - има матови и блестящи цветове, но пигментацията им куца. Не бих ви препоръчала да харчите парите си за тази палитра.



Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.



* Продуктите ми бяха предоставени за проба от представители
 на марките, но мнението за тях си е лично мое.

You May Also Like

6 коментара

  1. На мен пък палитричката на Maybelline ми харесва, като за 20 лв. си е ок. Но пък и аз не използвам всички цветове, този телесният го използвам непрекъснато, любим ми е. Гланцът/балсам за Жая още като пуснаха марката в България го бях пробвала и изобщо не ми хареса, изобщо не хидратира устните, а напротив.

    ОтговорИзтриване
  2. Лелеее, как ненавиждам ензимния пилинг на Балеа - при мен раздразва кожата точно както си описала ефекта от маската на Хималая. Ужасен продукт, с такъв кеф го изхвърлих :D а за Juicy Shaker-a мога да ти съчувствам, много е неприятно, когато скъп продукт те разочарова.

    ОтговорИзтриване
  3. Имах абсолютно същата реакция на кожата с тази маска на Himalaya, ужасен продукт, който замина абсолютно пълен в коша. На мен пък ФДТ-а на MF ми хареса, но както пратиката показва, това, което работи добре при един човек, не винаги работи толкова добре при някой друг :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много жалко за маската на Himalaya, чувала съм доста хвалби за нея. Палитрата на Maybelline ми беше интересна само преди да я суочна в магазина, наистина пигментираността липсва. :))

    ОтговорИзтриване
  5. Аз пък харесвам и маската на Хималая (втора опаковка имам), и палитрата на Мейбълин. Цяло лято я използвам редовно, трайността на моя мазен клепач без база! ми отвя шапката! Но и аз имам забележки за недостатъчната пигментация на някои цветове.

    ОтговорИзтриване
  6. ФДТ на МФ съдържа в себе си база и не е препоръчително използването му с друга база за грим.По принцип матиращите и по-плътни продукти подчертават несъвършенствата на кожата.

    ОтговорИзтриване