Ревю: Maybelline Fit Me Matte + Poreless Фон дьо тен

by - август 16, 2016


Здравейте! В последния си пост с нови придобивки ви показах фон дьо тена на Maybelline Fit Me Matte + Poreless. Днес ще ви споделя мнението си за него.
Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation
Количество: 30мл
Цена: около 7-8 евро
Годност след отваряне: 12 месеца

Фон дьо тенът е предназначен за нормална към мазна кожа. Обещава да матира кожата и да прикрие порите. Предлага се в 6 цвята.


Фон дьо тенът не се предлага у нас и го поръчах онлайн от feelunique.Беше ми много трудно да си избера цвят, защото цветове на американския и европейския пазар са с различни имена и номера, а преобладават ревютата на американки. В крайна сметка се спрях на номер 220 Natural Beige, който е един от най-тъмните цветове в който се предлага Fit Me Matte + Poreless. Е, когато съм избирала цвета явно съм останала с впечатлението, че съм с много тен, защото 220 Natural Beige определено е тъмен за мен. Но се радвам, че успях да уцеля поне подтона. Цветът е с жълтеникав подтон и няма и следа розово в него (ура за това).

*Update* Фон дьо тенът вече се предлага у нас и може да се намери на стените на марката в дрогериите и е на цена около 12лв.

Опаковката на фон дьо тена представлява черна тубичка с прозрачна част през която се вижда цветът на продукта. Предвид по-течната му консистенция според мен по-удачна би била опаковка с помпичка. Продуктът излиза през отворчето много лесно и без да му се оказва натиск. За това винаги завъртайте капачката докрай, особено ако пътувате и не искате да омажете всички с фон дьо тен.
Както споменах вече консистенцията на фон дьо тена е течна. Нанася се много лесно и бързо с четка или beauty blender. Не се усеща нанесен върху кожата, много е лек. Завършекът му е естествен - не е нито матов, нито озарява силно кожата, просто изглежда като кожа. Покритието му е средно и успява да изравни тена и да скрие някои дребни несъвършенства, но за по-сериозни такива използвам коректор. Относно свойствата му да прикрива порите, което е и най-гръмкото му обещание, не ги подчертава и успява да ги тушира леко, но определено не ги прикрива напълно. Може би моите пори са по-големи и при някоя от вас с по-малки прикриващият ефект би бил по-явен.
Относно матирането на кожата отново не останах очарована. Няколко часа след нанасянето му цялото ми лице лъсва. Може би бил подходящ за тези от вас с нормална кожа, но ако сте с комбинирана или мазна по-добре стойте далеч от него или го пробвайте през есента или зимата.

 

Оценка: 2/5
Въпреки положителните оценки за Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation аз не останах впечатлена от него, но го използвам всеки ден като заради по-тъмния му цвят го смесвам с друг по-светъл фон дьо тен, който матира кожата по-добре и е по-дълготраен продукт върху моята кожа. 




Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

0 коментара