Любими продукти Февруари 2014

by - март 03, 2014



 Здравейте и с малко закъснение Честита Баба Марта и Честит Национален празник!


Днес ще ви покажа любимите си продукти за изминалия месец февруари. Не са много, главно защото през последните 2 седмици кожата ми беше малко по-проблемна от обичайното и ми се наложи да лекувам повече от 1-2 гадини (разбирайте пъпки).





Freeman ексфолиант за лице с кайсия и дива череша
Имам този продукт от ужасно много време и мисля, че огромната туба, в която идва няма свършване. Бях позабравила да използвам ексфолианта през последните 2-3 месеца, но през февруари го преоткрих и си спомних защо го харесвам толкова много. Нежен е, не изсушава кожата и я почиства.

Bioderma Sebium Global
Обожавам аромата на продуктите от серията Sebium. Асоцирам го с нещо свежо и чисто. Крема ми харесва, защото попива бързо, много е лек, не омазнява кожата ми през деня, дори напротив матира я, но без да я изсушава.

Bioderma Sebium Al correcteur
Продукта включва две части - тониращ крем и зелен коректор. Тониращият крем не използвам, защото е прекалено тъмен за кожата ми в момента (евентуално лятото). Коректора не използвам за коригиране, а за лечение на пъпчиците. Идеята на зеленият цвят на коректора е да прикрива зачервяванията по лицето, но хич не успява да прикрие нищо. Забелязах обаче, че коректора успокоява възпалените пъпчици доста успешно. Не ги премахва за една вечер, а ги успокоява и на следващия ден те са по-малки като размер и не са така болезнени както предишния ден. 

Rimmel Match Perfection в цвят 103 True Ivory
Използвам фон дьо тена самостоятелно или в комбинация с любимият ми Revlon Colorstay за комбинирана кожа (правя си микс от двата). Фдт е със средна покривност. Ако имате повече несъвършенства за прикриване (като мен) със сигурност ще ви трябва коректор. Много е лек и не го усещам върху кожата си. Придава един сияен и свеж вид на кожата, който стои естествено. Има SPF 18. Аз съм с комбинирана кожа с много мазна Т-зона и когато използвам фдт задължително взимам с мен матиращи листчета (носните кърпички също вършат работа ако нямате листчета под ръка) и матираща пудра. Харесвам го и му се радвам в момента, защото дойде ли лятото и най-големият пакет матиращи листчета и най-матиращата пудра няма да спрат лицето ми да се омазнява с този фдт :)

Bioten CC крем в цвят Light
Използвам CC крема, когато искам нещо много леко върху кожата си. Има SPF 20, мирише много приятно. Усещам го една идея по-матиращ от фдт на Rimmel Match Perfection, за който си споменах току що. Имам съвсем бегла идея за разликата между BB и CC крем, но не смятам да ви занимавам с това сега.

Catrice Camouflage коректор в цвят 020 Light Beige
Ако не сте прочели началото на поста през последните 2 седмици на февруари, кожата ми беше доста проблема и този коректор беше най-добрият ми приятел за прикриване на несъвършенствата. Нанасям го и го разнасям с пръсти, защото поне при мен не стои естествено когато използвам четка, а и заради по-гъстата му консистенция ми отнема много време да го блендна с четка. 

Golden Rose Mineral Terracotta пудра в цвят 05
От както се сдобих с здрачовската пудра на Essence съвсем забравих за тази. Пудрата на Golden Rose е доста по фино смляна от здрачовската и дори върху лицето си забелязвам разлика между двете. Смятам, че именно защото е по-фино смляна, пудрата стои по-естествено нанасена върху скулите.

Golden Rose Gel Look #10
Отдавна забравен любимец. Предишното ми шишенце изсъхне и в началото на месеца се сдобих с ново и оттогава май все съм с този лак. За мен лично това е перфектният нюд лак за моята кожа.

Oriflame The One Power Shine червило в цвят Brilliant Fuschia
Червилото ми харесва, защото хидратира устните ми и им придава лек цвят с много блясък. А аромата? Мирише на пъпеш (ммм!). Повече за него може да прочетете тук.

Bioderma Attoderm балсам за устни
Новият ми любим балсам за устни. Много прилича на другите ми любими балсами на Himalaya като текстура и усещане върху устните. Тези на Himalaya са съвсем малко по-мазни и този на Bioderma мирише на малинки (пак ммм!). Накратко огромно разлика между двата балсама не намирам и ако не ми се дават 12лв за Bioderma, ще си взема за 3-4лв балсам на Himalaya.

Golden Rose масло за кожички
Не съм фен на изрязването на кожичките около ноктите. Продукта се нанася като стандартен лак, но върху кожичките. Омекотява ги и значително улеснява избутването им. В упътването пише след избутване, да се измие, но аз втривам останалото количество от маслото в кожичките. След това се лакирам и нямам проблем с изсъхването на лака около местата на които съм нанасяла продукта.


Това бяха любимците ми за месец февруари. Кои бяха вашите?





Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

4 коментара

  1. И на мен любимец ми беше фон дьо тена на Римел,но без да искам съм забравила да го включа в публикацията си.Даде ми идея да го смеся с Ревлон-а :)
    Иначе коректора на Катрис и скраба на Фрийман са ми в уишлиста :) Да те питам коректора дълготраен ли е?

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубави любимци!
    За тези маски съм чувала много хубави неща, май е време да ги пробвам!
    Girl's temptations

    ОтговорИзтриване
  3. Аз също си взех AI correcteur - при мен коректора прикрива много добре като го сложа след крема, изчаквам да поизсъхне и отгоре пак слагам малко крем с потупващи движения. Прикрива идеално, чак аз не повярвах. :)

    ОтговорИзтриване