Бюти неща които не обичам да правя!

by - ноември 22, 2014



Здравейте! Когато започвах да пиша този пост първоначалното му заглавие беше "Бюти неща които мразя!". После осъзнах, че не мразя изброените по-долу,а просто не обичам да ги правя и са ми досадни.
Всички хора сме различни и обичаме и не обичаме да правим различни неща. Сигурна съм и че бюти ритуалите на всяка една от нас са различни, но пък съм напълно убедена, че всяка една от нас си има нетолкова любимо нещо. Днес ще ви кажа кои са нещата които не обичам да правя за себе си. Дали защото отнемат много време или просто не съм добра в тях, не обичам да ги правя!

Да лакирам ноктите си
Лакирането на нокти ми е неприятно и досадно, защото не се лакирам еднакво добре и с двете си ръце. Справям се доста прилично когато лакирам лявата си ръка, но дойде ли време да нанасям цвят върху нотките на дясната настава някаква цапаница (особено ако лака е тъмно червен например). Мислила съм си да започна да ходя на маникюр и да спра да се занимавам с ноктите си, но пък се чувствам виновно за всички за лакове, които съм си купила и продължавам да купувам. Чела съм из разни списания, че лакирането действало успокояващо, но в моята глава винаги звучи "Внимавай! Внимавай! Ще излезеш и ще стана мазало!". Що за спокойствие е това?
Да оформям ноктите си
Ужасно досадно ми е да прекарам 15-20-30 минути в опити да направя еднакви по форма и дължина всичките десет нокътя на ръцете ми. Това за мен си е мисия невъзможна. Освен това аз предпочитам късият маникюр, защото ми е по-удобно и подкъсяването и подравняването се случват много често при мен. А когато счупиш един нокът и се наложи заради него да промениш останалите 9. Безценно!
Да оформям на вежди
Надявам се да не премина някакви граници споделяйки с вас, че съм от късметлийките които имат почти една вежда. Казвам "почти" защото косъмчетата, които растат между двете ми вежди не са толкова много и толкова гъсти, че да ми докарат една вежда, но ги има. А след като се отърва от косъмчетата по средата и остана с две вежди е необходимо и на тях да им придам някаква форма. Само ще спомена, че на доста места има дупчици от които косъмчета не растат и това допълнително усложнява процеса на уеднаквяване на веждите. Скубането за мен изисква инжинерно мислене, за да може да прецениш кое да махнеш и кое не, за да не бъде крайният резултат поразителен (като този).
Обезкосмяването
Освен ако не използвате самобръсначка, за да премахнете нежеланото окосмяване навсякъде по тялото си, то процеса може да бъде болезнен и изискващ доста време, а в зависимост от избраният метод скъп (лазерни епилации и т.н.). За момента се боря с нежеланото окосмяване вкъщи и разчитам най-вече на епилатора и кола маската. И двата метода са болезнени, а епилирането отнема много време.

Ще ми е интересно да разбера какво вие не обичате да правите.

P.S. До последно си мислех да включа и прането на четките с които се гримирам, но всъщност се оказа, че понякога до правя с голям кеф.

Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

19 коментара

  1. За ноктите съм напълно съгласна, а четките са ми супер досадни, единственото от процеса на миене е да им се радвам след като са вече чисти :D Много готин пост!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. Изпитвам страшно удоволствие когато се гримирам и четките ми са съвсем чистички :)

      Изтриване
  2. Ами, абсолютно същите неща не обичам да правя :D Лакирането най-вече, много ми е зор... :)

    ОтговорИзтриване
  3. На мен епилирането ми е най- досадно и един път като го приключа съм супер щастлива.. Лакирането ми е приятно, но самото оформяне е пълна загуба на време ахааха

    ОтговорИзтриване
  4. И аз не обичам да си оправям веждите...Просто ме побърква ;д

    ОтговорИзтриване
  5. Аз не обичам, а и не мога да си оправям веждите. Ама хич не ме бива. Ходя на козметичка за това.

    ОтговорИзтриване
  6. Аз веждите не си ги пипам, естествени са ми в такъв вид ( и никой не ми вярва ), иначе адски мразя да си правя педикюр, бррррх. Маникюрът не ми е най- любимото хоби, но го изтрайвам, докато вече педикюра откровено го мразя! Много готин пост! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ей да знаеш че много ти завиждам за веждите. Искам и аз така :)

      Изтриване
  7. Оооо оправяне на вежди... оооо ужас...Тази процедура направо я мразя :))

    ОтговорИзтриване
  8. Обезкосмяването и аз го мразя много :Д Обичам да се лакирам,но мразя да чакам и винаги си ходя с по някой чукнат нокът хаххаха :) Много приятен пост

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мен топ лаковете за бързо съхнене са един от най-полезните продукти. Но предполагам съставът им не е никак добър, а знам че използваш продукти с натурални съставки :)

      Изтриване
  9. И аз не обичам обезкосмяването, но оправянето на веждите и маникюра за мен си е удоволствие.
    Оформянето на косата след като съм се изкъпала не ми е сред любимите занимания и често я оставям да изсъхне сама вместо да се постарая да ѝ придам обем ми форма със сешоар.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Преди няколко години и аз не обичах да си оправям косата, но днес нямам нищо против. Но пък и аз не правя много за нея де хахах

      Изтриване
  10. Не обичам да си пиля ноктите. С обезкосмяването се справям с епилатор - краката и ръцете. За подмишниците и бикини зоната ходя на лазерна епилация и съм супер щастлива, защото нямам косми :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обмислям и аз да опитам лазерна или фотоепилация на някои места по тялото :) Може би ще улесни животът ми значително.

      Изтриване
  11. Съвет за лакирането- винаги започвай с лакирането на дясната си ръка. Това ще намали шока и непохватността ти, след като си лакирала лявата. Твърде възможно е да започнат да ти се получават по-добри резултати.

    ОтговорИзтриване
  12. Определено! Аз ходя във Версус и съм изключително доволна. Направила съм само 2 процедури, но космите са значително намалели. До лятото няма да има нищо :) Отдавна не съм си ползвала самобръсначката. А за фотоепилацията - виж по форуми - хората не са доволни! Да не си дадеш парите на вятъра!

    ОтговорИзтриване
  13. И аз съм с две ръце за лазерната епилация. Ходих на IPL преди време. Под мишниците ми не остана почти нищо. Категорично си струваше парите и трябва да се наканя да отида пак за други зони, но... Едно от нещата, които наистина мразя е да ходя на козметик. И понеже другото е да си пиля ноктите, до ден днешен си използвам нокторезачка, а пилата е само за дооформяне. Меките ми плочки явно нямат никакъв проблем с това и слава богу!

    ОтговорИзтриване