Ревю: Maybelline Age Rewind Light Коректор

by - март 02, 2018


Здравейте! Новият пост в блога е посветен на едно от последните предложение на Maybelline - коректора Age Rewind в цвят Light. Името върху опаковката е различно и доста по-дълго - Instant Anti-Age The Eraser, но дори на официалната страница на марката за България, не го лансират с него. 

Maybelline Age Rewind Concealer
Количество: 6,8 мл
Цена: около 16 - 17лв
Коректорът се предлага в два цвята и може да се намери на стените на марката. Някои от обещанията му са да прикрие тъмните кръгове, да намали торбичките, да изглади и изсветли тена на кожата под очите.

По-интересното и различно на този продукт от други е опаковката му. Тя представлява пластмасова прозрачна тубичка, която завършва с апликатор под формата на гъбичка от която излиза коректорът. Имам известни притеснения относно хигиеничността на гъбката, но предвид това колко неикономичен е, не се притеснявам толкова. Да, коректорът е много неикономичен или поне на мен ми е необходимо по-голямо количество от обикновено. Използвам го от около 2-3 седмици и вече почти съм изхабила половината от него и то при условие, че не смятам че имам по-сериозни тъмни кръгове за скриване. Покритието му е по скоро средно, въпреки обещанията на бранда за високо такова. Задължително преди него нанасям коригиращ коректор, но за снимките по-долу пропуснах тази стъпка. Сами може да видите, че има озаряващ ефект, но за мен покритието му не е достатъчно.
Консистенцията на коректора е лека и кремообразна. Нанася се лесно посредством гъбичката. За преливането му използвам Beauty blender. Има естествен завършек, не изсушава кожата около очите и дори в края на деня не забелязвам да е подчертал фините линии.
Формулата му е обогатена със съставки, които би трябвало да помогнат за намаляването на тъмните кръгове и подпухналостта около очите. Не смятам, че коректорът самостоятелно би решил тези проблеми, но не би навредил ако използвате заедно със специална грижа под формата на околоочен крем .

Оценка: 3/5
Коректорът Age Rewind не е лош продукт, но има няколко минуса заради които му давам по-ниска оценка и заради които не бих си го взела отново щом изхабя тази опаковка. Първо, ще споменя недостатъчното му покритие и необходимостта да използвам коригиращ продукт преди него. И не напоследно място, гъбката която е много удобна за употреба, но не особено хигиенична. 

Вие пробвахте ли Age Rewind? Как го намирате?

Преди и след

You May Also Like

3 коментара

  1. Здравей,
    страхотно и задълбочено ревю, за което съм много благодарна. Чудех се за този коректор от известно време, дори днес бях решила да го купя, но в магазина нямаше светлия цвят. Твоят пост натежа в решението ми - пропускам. Търся си коректор, който добре покрива тъмните кръгове и не се врязва във фините линии, но явно покривността на този няма да свърши работа :( Дали имаш наблюдения върху третият цвят от предлаганите ( води се brightner?)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей,
      Благодаря ти за милия коментар! Не съм използвала коректорът в цвят brightner, но предполагам, че покривността му е същата, но с по-озаряващ ефект. Като по-покривни коректори бих ти препоръчала да пробваш MAC Pro Longwear или Catrice Liquid Camouflage :) При мен не забелязвам да подчертават фините линии около очите.

      Изтриване
  2. И аз благодаря за предложенията. В момента ползвам точно течния камуфлаж на Catrice, но, поне при мен, понякога се получава едно врязване във фините линии под долния клепач (едва, когато коректорът ги подчерта видях, че ги имам :) ). Отдавам го на самата консистенция на коректора, която е доста суха и засъхва бързо. Въпрос на много фин баланс е да сложа точното количество, което да се разстели равномерно, така че да покрие добре, но да не остане "материал", който да се "вреже". Справям се, но ми се иска да намеря коректор, който с няколко движения да прикрие тъмните кръгове и да озари погледа.
    Та, след цялото това излияние, изглежда че ще тествам и този на MAC :)

    ОтговорИзтриване