Ревю: Четки Joursna (Реплика на Real Techniques)

by - октомври 02, 2013


Здравейте, момичета! От момента в които четките на  Real Techniques или Сам от сестрите Pixiwoo се появиха на пазара около тях се шуми ужасно много. Безкрайно много са хората, които са споменавали в блоговете или видеата си, че харесват конкретно някоя или направо всички четки на Сам.
Малко след излизането им на пазара сет от 3 или 4 четки можеше да се намери за 30 паунда. Колкото и да ми искаше да имам тези четки след обръщането на паундовете в лева (нещо което предпочитам да не правя когато пазарувам онлайн), реших да изчакам малко с купуването им. И така един ден докато търсех скрити съкровища в ebay, попаднах на четки, които приличат на външен вид на тези на  Real Techniques. След кратка справка в google попаднах на места на които се твърдеше, че четките са от един и същи производител, което може и да не е истина и след няколко дни ги поръчах.

Пристигнаха всяка индивидуално опакована в своя си кутийка (за съжаление не се сетих тогава да направя снимки и ви показвам снимка от друг блог).

Снимка: femketje.nl
Преди поръчката може да изберете цвят на четките - розов, жълт или син. Аз се спрях на розовият.
По отделно цената на всяка четка е около 3-4$, a целият сет от 5 четки поръчах за около 18-19$ с безплатен шипинг. Ето и линк към продавача в ebay.
Всичките 5 четки са ужасно меки и не съм забелязала някакво сериозно падане на косми от тях.  От време на време и то след баня падат по 3-4 косъма, но това е. Всичките се мият лесно и съхнат нормално. Гледам да ги мия всяка седмица, като тази с която нанасям фон дьо тен се опитвам да мия по-често. Най-често използвам шампоан, а от време на време го редувам с веро за по-дълбоко почистване.


Сега набързо ще ви спомена коя четка за какво ползвам. Започвна от ляво на дясно:
1. Първата четка използвам за нанасяне на фон дьо тен и ББ крем. На снимката е мръсна, защото тъкмо с нея нанесох ББ крем. Не забелязвам при използване да абсорбира голямо количество продукт. След като сложа малко количество продукт върху ръката си с четката нанасям малки точици от него по цялото лице и след това с въртеливи движения разнасям по цялото лице. Разнася и разпределя продукта равномерно без да оставя следи от косъмчета.
2. Втората четка оригинално също може да се използва за нанасяне на фон дьо тен (т.нар. stippling brushes), но с нея ще получите едно по-леко покритие на продукта. Аз я използвам за нанасяне на руж.
3. Следващата четка използвам за преливане на брозанта, ружа и пудрата ми, за да постигна един малко по-естествен ефект и да разнеса евентуално появилите се ясни линии между различните продукти.
4. Предпоследната четка използвам за нанасяне на брозант върху скулите. Нанася продукта там където искам. Не съм добра в контурирането да не кажа направо, че хич не ме бива, но се опитах с нея и до някъде крайния резултат ми хареса, но смятам, че е малко по-голяма като размер за контуриране.
5. Последната четка използвам за нанасяне на коректор под очите. Леко скосеният и връх достига до всяка една сгъвка на лицето и очите.

Ето в тази метална чашка за офис консумативи стоят петте ми инструмента за постигане на ежедневната ми визия.

Изключително доволна съм от четките и съм много приятно изненадана от качеството им спрямо цената. Обмислям за в бъдеще да опитам и оригиналните Real Techniques, за да мога да направя сравнение за себе си дали имат нещо общо с репликата.
Бих ви препоръчала да опитате тези четки, ако не ви се отделя голяма сума за четки.
Това е от мен! До скоро!



Заповядайте в страницата ми във Facebook тук. / You can find me on Facebook here.
Може да ме намерите и в Bloglovin. / You can find me on Bloglovin.  

You May Also Like

14 коментара

  1. Оригиналните четки не са толкова скъпи :) Всъщност не знам къде си ги видяла за 30 паунда. Аз си ги купувам от сайта iherb, където постоянно има промоции и кодчета, а покрай миналите коледни празници комплекта за очи ми излезе не повече от 10 долара с доставката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В момента не са на такива цени, но когато излязоха можеха да се намерят на много малко места в интернет и може би и заради това са били около 30 паунда :)

      Изтриване
  2. Aз си поръчах реплики от buyitcoins, дано да са сполучливи, а ако не, ще си поръчам от тези :)
    За колко време пристигнаха?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз предполагам, че ги взимат от едно и също място :) Иначе мисля, че дойдоха за 3 седмици, но не съм много сигурна :)

      Изтриване
  3. И аз като Силвия си взех изгодно RT от Iherb.com :) Тези изглеждат добре също!

    ОтговорИзтриване
  4. Може би въпросът ми е леко глупав, но заплати ли някакви митнически такси при получаването на пратката?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, никакви такси не съм плащала, дори и доставката до тук беше безплатна. До момента съм поръчвала от различни точки на света (Китай, Америка и Англия главно) и никога не съм плащала такси. Имам приятелка в Румъния, която ми каза, че при тях се заплащат някакви мита или някакви подобни такси.

      Изтриване
    2. Ok, благодаря за отговора! :)

      Изтриване
  5. Аз също поръчах една четка на RT от iherb. Чакам и 3-4 подобни на твоите от Buyincoins. Но ако има коледни намаления в iherb както каза Силвето, ще поръчам и от там. То комплекта за очи на RT за 10 долара си е направо смешна сума.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, със сигурност наближили декември ще добавя iherb към списъка със сайтове за чиито коледни намаления да дебна ;)

      Изтриване
  6. Поръчвам две за сега най-важните да видя за какво иде реч, и ако стават ще взема всичките ! Мерси много, най-полезната статия !

    ОтговорИзтриване
  7. Твоите четки след колко време дойдоха. И как ги получи от пощата ли,че това ми е първото поръчване от ebay и не знам как стават нещата :)

    ОтговорИзтриване
  8. https://www.facebook.com/beauty.celektt Можете да ги намерите в България и онлайн магазина :) И са 100 % ОРИГИНАЛНИ :)

    ОтговорИзтриване