Ревю: Nivea Lip Butters (Заслужават ли си?)

by - септември 08, 2014


Здравейте! Тази година Nivea пуснаха на пазара техен вариант на така популярните lip butter-и. Предлагат се няколко вкусно звучащи варианта. Срещах ги из много блогове и навсякъде отзивите за тях бяха доста добри. Дълго време устоявах на изкушението да купя някои от тях заради немалката ми колекция балсами за устни. Но един ден в DM имаше намаление на всички балсами на Nivea и се предадох. Сдобих с два lip butter-а на редовната цена на един. А дали ми харесаха?

Nivea Lip Butter
Количество: 19мл
Цена: около 5лв
Годност след отваряне: 12 месеца
Къде: навсякъде където се предлага марката
Състав:


Вариантите които имам аз са Vanilla & Macadamia и Raspberry Rose.


Балсамите идват в метална опаковка, чието капаче се затваря плътно и няма опасност да се отвори. Консистенцията им е кремообразна, но някак мазна. Ако сте ползвали lip butter-ите на Korres, тези на Nivea не са толкова меки и кремообразни. 
Ароматите им са много изкушаващи. Vanilla & Macadamia мирише на ванилов сладкиш и всеки път когато го нанасям искам да го изям, но се удържам защото съм почти сигурна, че не е никак вкусен. Аромата на Raspberry Rose не е толкова силен, но пак мирише много вкусно. И двата не придават никакъв цвят, а само блясък на устните. За съжаление не хидратират и не подхранват устните. Нанасям ги върху устните, стоят си там и след време като изчезнат не са направили нищо. Този ефект да се дължи на Paraffinum Liquidum, който представлява течен парафин/минерално масло и е втора съставка в продуктите. Той се използва се за омекотител. Не подхранва кожата, а създава маслен филм върху нея и осигурява фалшиво усещане за хидратирана и гладка повърхност.


Като заключение бих казала, че ми харесаха и малко съжалявам, че имам не един, а цели два.
Вие опитвали ли сте ги? Кой е любимият ви балсам за устни?




Заповядайте в страницата ми във Facebook тук
Може да ме намерите и в Bloglovin.

You May Also Like

12 коментара

  1. Имам този с ванилията и си го взех веднага като видях, че са на промоция. Взех го заради аромата и блясъка, който оставя - на моите устни стои един по-светъл и сякаш съм с по-блед гланц. Като за 2.50 ми харесва, но на редовна цена не бих им се възхитила толкова :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. При мен леко изсветлява цветът на устните ми само ако нанеса голямо количество продукт, но тогава не ми е комфортно. Просто усещам, че имам прекалено много балсам върху устните

      Изтриване
  2. Много полезно ревю, определено ще пропусна тази покупка. Толкова отдавна ги гледам и ги искам, но след това, което написа, вече няма да ме изкушават толкова :)

    ОтговорИзтриване
  3. За ужас на Меги и аз съм съгласна.. даже при мен понеже отдавна избягвам тази съставка в балсамите си и явно съм отвикнала.. та взеха, че ми се появиха старите сухи петна. Явно преди е било заради балсами с тази съставка. И аз подготвям едно постче с разочарования, където ще включа гланца :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз си говорих с нея наскоро за тези балсами и на нея и харесват. С голям интерес чакам публикацията с разочарованията ти ;)

      Изтриване
  4. Аз имам този с малината и го нанасям главно вечер, доволна съм, хидратира устните ми :)

    ОтговорИзтриване
  5. Като цяло нямам нито един от тези, но през годините съм взимала доста от балсамите на Нивея. Нито един от тях обаче не усетих да хидратира. Взимах ги основно заради приятният аромат. А тези специално щом не хидратиран - може би ще пропусна. Така и така самото нанасяне не е много хигиенично и бих ги използвала вечер. Но след като ефект няма... най-вероятно ще се въздържа засега.

    bbrillliantt.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  6. Нито един от балсамите на Нивея няма ефект на хидратация за мен :( Включително и този. Просто ме водят до пристрастяване, мажа и след 15 мин пак трябва да мажа,защото след балсама усещам устните си ужасно сухи (и това ако не е парадокс). По-доволна съм от Хималая като ефект. Дори Коррес не ме впечатли като действие :(

    ОтговорИзтриване
  7. И при мен всички видове балсами на Нивея действат доста зле и изсушават устните ми. Изобщо не ми понасят и доста се чудих на лип бътърите им, но някак си успях да се въздържа и да не взема, защото знаех какъв ще е ефектът.

    ОтговорИзтриване
  8. Тези балсамчета за устни хидратират доста добре ( mybeautywords.blogspot.com)

    ОтговорИзтриване