Празни опаковки #34

by - май 31, 2018


Здравейте! Днешният пост се очертава да е доста дългичък, за това без излишно увъртане ще споделя мнението си за продуктите, които изразходих през последните няколко месеца. Ще се опитам да бъда максимално кратка, но изчерпателна за всеки продукт, за да е по-приятно за четенето за вас.


Nivea 3 в 1 Мицеларна вода*
Не използвам мицеларни води много често, но тази е една от любимите ми до момента. Справя се много добре с премахването на грима и не оставя неприятен филм върху кожата. По никакъв начин не дразнеше очите ми. Освен това цената й е достъпна и може да се намери на много места. В момента използвам мицеларна вода на Avene. Не намирам кой знае какви разлики между двете и когато я изразходя отново бих си взела тази на Nivea като по-бюджетен вариант.

Bio Beaute by Nuxe Балансиращ почистващ гел с екстракт от червена боровинка
Любимите ми измиващи пяни и гелове на гръцката марка Apivitа са все по-трудни за намиране и след като не успях да ги открия в поредната аптека реших да опитам измиващия гел на Bio Beaute by Nuxe. Гелът е с бледожълт прозрачен цвят, има лек приятен аромат, прави лека пяна и почиства кожата добре. Предназначен е за комбинирана кожа и обещава да я почисти в дълбочина от натрупаните замърсявания и да намали отделяното количество себум от кожата. В началото много ми допадна, но при редовна и продължителна употреба започнах да усещам кожата си суха и опъната винаги след измиване. Разредих използването му през няколко дни и сухотата изчезна. Поради тази причина не бих го взела отново.

Bioten Освежаващ тоник лосион
Много приятен, лек и достъпен като цена тоник за лице. При нанасяне не изсушава кожата, но отстранява останали остатъци от грим, които измиващия продукт не е премахнал. Бих го купила отново.

Дамасцена Хвойнова вода
Този продукт получих от едно от изданията на Good Box, но не бих си го купила сама, защото не представлява интерес за мен. Използвах тази вода сутрин върху чиста кожа или след като съм нанесла всички серуми и кремове. Някаква разлика при използване на водата не забелязах, но при пръскане оставаше чудесно освежаващо усещане.


Yves Rocher Riche Creme Елексир с 100% растителен произход* 
Не съм сигурна дали серията Riche Creme на Yves Rocher се предлага някъде. Тя е предназначена за борба срещу стареенето на кожата и изглаждане на бръчките. Елексирът съдържа 100% растителни масла, които да подноявят и подхранят кожата. За съжаление се окажа прекалено тежък продукт за моя тип кожа. Дори и при използване на минимално количество се абсорбираше бавно и оставяше мазни следи върху кожата. Не ми допадна и не бих си го взела.

Yves Rocher Riche Creme Успокояващ дневен крем*
Кремът от същата серия на Yves Rocher макар да е дневен крем, отново беше прекалено тежък и го използвах вечер. Формулата му се усещаща богата и при нанасяне му бяха необходими няколко минутки, за да попие напълно в кожата. За разлика от елексира, кремът не оставяше мазни следи. Въпреки това не забелязах никаква разлика от използването му и не бих го взела.

The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%
От всички продукт на The Ordinary който съм опитала до момента този е най-любимият ми и ще си го взема отново при първа възможност. Ascorbyl Glucoside Solution 12% представлява серум с Витамин C, който трябва да избистри тена, да озари кожата и да намали признаците на стареене. След нанасяне оставя кожата малко лепкава, но след като нанеса дневния си крем върху него, тази лепкавост не се усеща. Само след седмица или две забелязах, че кожата ми изглежда много по-свежа и с по-равен тен. Ако се чудите от къде може да поръчате продуктите на The Ordinary, може да го направите от официалния им сайт или някои от най-големите европейски сайтове за козметика. Аз поръчах всички продукти на марката от Beauty Bay.

The Ordinary Matrixyl 10% + HA
Взех Matrixyl 10% + HA, защото чистата хилуаронова киселина (HA) на The Ordinary не беше налична. За разлика от предходния продукт на The Ordinary, този не оставяше лепкаво усещане след нанасяне. Забелязах, че след редовна употреба кожата ми стана по-мека и придоби лек блясък. Допадна ми, но преди да си го взема отново бих опитала хилуаронова киселина с витамин B5 и The Buffet.

Hylamide Low-Molecular HA
Марката Hylamide е собственост на Deciem, като The Ordinary отново е техен бранд. Нейните продукти са с малко по-високи цени и би трябвало да имат по-добри формули и консистенции. Забелязала съм, че продуктите съдържащи хилуаронова киселина винаги се отразяват добре на кожата ми и така беше и с този продукт. Кожата ми изглеждаше по-сочна и я усещах по-хидратирана. Дори през по-студените месеци не забелязах никакво изсушаване, особено около устните където обикновено получавам такова. Със сигурност бих си взела отново този продукт или негов подобен на The Ordinary.

Bioderma Hydrabio Serum Интензивен хидратиращ концентрат
Ако не се лъжа това е втората опаковка от хидратиращия серум на Bioderma която изхабявам. Продуктът ми харесва защото е с лека гелообразна консистенция и попива много бързо в кожата без да я утежнява или да оставя мазни следи. Това е страхотен продукт за по-мазните кожи, защото не се усеща върху кожата. Определено бих си го взела отново.

Loreal Pure Clay Glow Mask &  Exfo Mask
Подробен пост с впечатленията ми от Pure Clay маските може да прочетете тук. И двете маски са дълбоко почистващи и не бих ви съветвала да ги ползвате, ако имате по-суха кожа. Особено сивата Glow Mask, защото когато я ползвах винаги усещах кожата си суха и опъната след това. В ревюто за маските споменавам, че бих ги купила отново, но пред тях винаги ще предпочета да си купя маската на Sephora Mud Mask, която е по-нежна към кожата и ми допада повече като консистенция.


MAC Oil Control Lotion
Стрхотен продукт, който мисля да си взема пак съвсем скоро. Това не е база за грим, а продукт за грижа за кожата. Има лека консистенция, попива бързо и при редовно използване забелязвам, че кожата ми се омазнява по-бавно. Не спира омазняването напълно, но го отлага с няколко часа. Преди да нанеса продукта винаги използвах някакъв лек хидратант, за да получи кожата ми хидратацията, която ѝ е необходима.

Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Liquid Foundation #4.0 (ревю)
Поръчах този фон дьо тен онлайн преди продуктите на Urban Decay да започнат да се предлагат в нашата Sephora. Имах големи очаквания и предполагах, че ще ми хареса, но останах разочарована. Фон дьо тенът е много покривен и много икономичен. Малко количество от него е напълно достатъчно за нанасяне върху цялото лице и прикриване на всички белези и активни пъпки. Но след няколко часа започваше да се впива във фините линии и гънките около носа ми, а към края на деня (след около +10 часа) се отделяше от кожата основно в Т-зоната. Изразходих го смесвайки го с други фон дьо тени, но не бих го взела втори път.

Bourjois Volume Reveal Adjustable Volume Mascara*
Това е втората спирала от серията Volume Reveal на Bourjois, която ползвам и харесвам. Обещанията на марката са тази спирала да може да се нанася отново в края на деня, ако искате да освежите грима си. Не съм правилният човек, който да ви каже дали наистина при повторно нанасяне тя не слепва миглите, защото рядко имам желание да подновява спиралата си. Предпочитам при необходимост да изтрия и нанеса отново грима на очите си. Но като изключим това, спиралата придава обем и не се размазва, но харесвам повече други спирали, които бих предпочела пред тази.

Loreal Brow Artist Plumper in Medium/Dark
Този гел за вежди е чудесен продукт, който прави това което се очаква от подобен продукт - да подрежда и фиксира веждите. По грешка купих две опаковки от него и скоро ще започна  да използвам и нея. Реших малко да разнообразя нещата и си взех любимият ми гел за вежди на Catrice.

Urban Decay Naked Skin Complete Coverage Concealer in Light Neutral (ревю)
Харесвам коректора защото е много лек, стои естествено и се прелива се лесно. Но не е никак покривен и се очудвам как никой не го е споменал, защото продукта има голяма фен база. Освен това с времето цвета в опаковката се променя и потъмнява. Предвид високата му цена и недостатъците които изброх, не бих го взела отново.

Maybelline Fit Me Concealer #15
Преди няколко години много харесвах този коректор на Maybelline, за това реших да си го взема отново. За съжаление мнението ми за него в момента е точно обратното - не беше достатъчно покривен, по средата на деня вече беше подчертал финните линии около очите ми и завършекът му беше някак мокър. Не бих го взела отново.

Max Factor Creme Puff Blush #10 Nude Mauve 
Много харесвам този руж на Max Factor, защото освен че цветът му е неутрален и едновременно свеж, придава и лека озареност благодарение на фините частици в него. Но тъй като ми отнема много време, за да изхабя цял руж не бих го взела отново, а бих опитала подобен цвят на друга марка.

Make Up For Ever HD Loose Powder
Тази пудра е чудесна, ако искате да прикриете порите по лицето си. Моите са доста големи и винаги съм в търсене на продукти, които да не ги правят толкова забележими. Пудрата е насипна, с бял цвят, но стига да не се прекали с количеството не оставя бели следи върху кожата. За съжаление тя няма никакви матиращи свойства. Аз я изполвах като я нанасях само върху проблемните зони и след това нанасях матираща пудра върху цялото лице. След като свърши побързах да си я взема, но в Sephora я нямаха налична и реших да пробвам пресования вариант. Той няма нищо общо! Ако решите да пробвате пудрата вземете насипната.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Original
Това е третата опаковка на базата за сенки, която си взимам. Но със смяната на опаковката, явно са сменили и формулата, защото останах ужасно разочарована. Клепачите ми се омазняват много по-бързо и сенките се събират ужасно и то само след 4-5 часа. Не съм имала такъв проблем преди, иначе нямаше да си купувам базата за трети път. Но съм сигурна, че четвърти със сигурност няма да има. Вместо нея си купих базата на MAC Prep + Prime 24-Hour Extend Eye Base. Смятам съвсем да напиша ревю за нея, защото не успях да намеря много отзиви за нея онлайн.

Trend It Up Waterdrop Waterproof Brow Liner  #020
Този молив за вежди не ми хареса, защото писецът беше доста дебел и бе позволяваше по-прецизно нанасяне. Цветът не беше добре пигментиран и понякога ставаше на петна. Не бих го купила отново.

Catrice Slim'Matic Ultra Precise Waterproof Brow Pencil #020 Medium
Моливът за вежди на Catrice ми допадна повече, защото е много тънък, цвета е плътен, но сред предлаганите цветове не откривам подходящ за мен. Номер 020 Medium е с предпочитания от мен по-студен подтон, но пък ми се струва доста светъл за мен. Бих го купила отново, но ако пуснат нови цветове.



*Продуктите са ми предоставени за тест от представители на марките,
но мнението ми за тях не е повлияно от това и включва само лични впечатления.

You May Also Like

0 коментара